Στις εκλογές του Σωματείου παίρνουμε μέρος όλοι

anexartiti paremvasi vironaΣτηρίζουμε- Ψηφίζουμε
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

 Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. του σωματείου γίνονται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε πρωτοφανή άσχημη οικονομική, εργασιακή, κοινωνική κατάσταση εξ αιτίας των βάρβαρων πολιτικών που ασκούνται. Από την ημέρα που  τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου έβαλαν τη χώρα  στο Δ.Ν.Τ., στην Τρόικα, ψήφισαν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις ανατρέπονται μέρα με την ημέρα τα πάντα. Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Διαλύονται  νοσοκομεία, πρόνοια, παιδεία, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες. Διώχνουν από το δημόσιο και τους ΟΤΑ μέσω της εφεδρείας, της διαθεσιμότητας και των απολύσεων που ετοιμάζουν χιλιάδες εργαζόμενους.

Διαμορφώνεται μια κατάσταση που μοιάζει με το μεσοπόλεμο. Πείνα, φτώχεια, εξαθλίωση, ανισότητα, μετανάστευση, καταστολή. Για να ξεπεράσουν την οικονομική καπιταλιστική κρίση δε διστάζουν να διαλύσουν  τα πάντα και να εγκαθιδρύσουν ένα νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Το πολιτικό κατεστημένο είναι αδίστακτο  προκειμένου να  διατηρηθεί στην εξουσία και να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του.  Δε διστάζει να καταργήσει κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα, να βγάζει παράνομες απεργίες, να κάνει επιστρατεύσεις απεργών, να παραβιάζει το σύνταγμα προκειμένου να επιβάλει την πολιτική του. Το σύνθημα  «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. η χούντα δεν τέλειωσε το 73» ακούγεται  όλο και πιο δυνατά και γίνεται όλο και  πιο επίκαιρο.

Κι εμείς τα θύματα αυτής της πολιτικής τι κάνουμε; Γιατί δεν μπορέσαμε να εμποδίσουμε, ανατρέψουμε αυτή την επίθεση που ισοπεδώνει τη ζωή μας;  Γιατί οι αγώνες που έγιναν, οι πλατείες που γέμισαν δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν αυτή την πολιτική και τις πολιτικές δυνάμεις που την επιβάλουν, παρά τις λαβωματιές που δέχτηκαν  και από αυτοδύναμες κυβερνήσεις φτάσαμε στην τρικομματική συγκυβέρνηση;    Τι κάνουμε για να ξεπεράσουμε το συμβιβασμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τις ηγεσίες του; Μέχρι πότε θα συντηρούμε τη λογική του κυβερνητικού, δημαρχιακού και κομματικού συνδικαλισμού, που τίποτα το θετικό δεν πρόκειται να προσφέρει  για τους εργαζόμενους; Πότε εάν όχι τώρα δεν θα κάνουμε βήματα ώστε να υπερβούμε τις κομματικές παρατάξεις και να κτίσουμε την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων για να συγκροτηθεί ένα νέο εργατικό κίνημα ικανό να παράγει πολιτική για τους εργαζόμενους και τα συλλογικά συμφέροντα  μας;
Συνάδελφε, συναδελφισσα,

Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Να αλλάξουμε συμπεριφορά και στάση, να γίνουμε πιο ενεργοί εάν θέλουμε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα. Να συμβάλλουμε μanexartiti-paremvasi-vironaε τους αγώνες μας να ανατραπούν τα μνημόνια, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που ισοπέδωσαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα. Να διαγραφεί το χρέος, να καταργηθούν τα χαράτσια. Να μη διαλύσουν το δημόσιο και τους ΟΤΑ να μη γίνουν απολύσεις μέσα από τη διαθεσιμότητα και την εφεδρεία. Εάν θέλουμε να επιβάλουμε στη δημοτική αρχή που με την πολιτική της οδήγησε το Δήμο στην υπερχρέωση να σέβεται τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά μας. Να καταβληθούν τώρα όλες οι οφειλές προς τους εργαζόμενους (υπερωρίες, εκλογικό επίδομα, δικαστικές αποφάσεις, μέσα ατομικής προστασίας, αναδρομικά γάλατος). Να επιβάλλουμε να ενσωματωθούν  στο Δήμο τα Νομικά Πρόσωπα, να μην υπολειτουργούν οι υπηρεσίες και να διασφαλίσουμε την εργασία όλων μας. Να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού. Στις εκλογές του σωματείου δεν επιλεγούμε κόμματα, διευθυντές, προϊστάμενους. Με την ψήφο μας εκλέγουμε συναδέλφους και συναδέλφισσες στο Δ.Σ.  ικανούς που έχουν την τόλμη και τη γνώση, που θέλουν και ξέρουν να υπερασπίζονται τα συλλογικά μας δικαιώματα.  Που θα ενώνουν και δε θα διαχωρίζουν κομματικά τους εργαζόμενους Που θα είναι η δική σου φωνή και όχι η φωνή της συγκυβέρνησης,  των κομμάτων και του Δημάρχου. Που δε θα σωπαίνουν και δε θα συναινούν στη βάρβαρη πολιτική της κεντρικής και δημοτικής εξουσίας. Για ένα σωματείο Ανεξάρτητο, Ταξικό, Ριζοσπαστικό, Αποτελεσματικό, στο πλευρό των εργαζομένων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Στις εκλογές του Σωματείου  παίρνουμε  μέρος όλοι
Στηρίζουμε- Ψηφίζουμε
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.
 
Συναδέλφισα, συνάδελφε

Οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. του σωματείου  γίνονται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε πρωτοφανή άσχημη  οικονομική, εργασιακή, κοινωνική κατάσταση εξ αιτίας των βάρβαρων πολιτικών που ασκούνται. Από την ημέρα που  τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου έβαλαν τη χώρα  στο Δ.Ν.Τ., στην Τρόικα, ψήφισαν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις ανατρέπονται μέρα με την ημέρα τα πάντα. Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Διαλύονται  νοσοκομεία, πρόνοια, παιδεία, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες. Διώχνουν από το δημόσιο και τους ΟΤΑ μέσω της εφεδρείας, της διαθεσιμότητας  και των απολύσεων που ετοιμάζουν χιλιάδες εργαζόμενους.

Διαμορφώνεται μια κατάσταση που μοιάζει με το μεσοπόλεμο. Πείνα, φτώχεια, εξαθλίωση, ανισότητα, μετανάστευση, καταστολή.  Για να ξεπεράσουν την οικονομική καπιταλιστική κρίση δεν διστάζουν να διαλύσουν  τα πάντα και να εγκαθιδρύσουν ένα νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Το πολιτικό κατεστημένο είναι αδίστακτο  προκειμένου να  διατηρηθεί στην εξουσία και να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του.  Δεν διστάζει να καταργεί κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα, να βγάζει παράνομες απεργίες, να κάνει επιστρατεύσεις απεργών να παραβιάζει το σύνταγμα προκειμένου να επιβάλει την πολιτική του. Το σύνθημα  ψωμί Παιδεία  ελευθερία η χούντα δεν τέλειωσε το 73 ακούγεται  όλο και πιο δυνατά και γίνεται όλο και   πιο επίκαιρο.

Και εμείς τα θύματα αυτής της πολιτικής τι κάνουμε; Γιατί δεν μπορέσαμε να εμποδίσουμε, να ανατρέψουμε αυτή την επίθεση που ισοπεδώνει τη ζωή μας;  Γιατί οι αγώνες που έγιναν, οι πλατείες που γέμισαν δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν αυτή την πολιτική και τις πολιτικές δυνάμεις που την επιβάλουν, παρά τις λαβωματιές που δέχτηκαν  και από αυτοδύναμες κυβερνήσεις φτάσαμε στην τρικομματική συγκυβέρνηση;    Τι κάνουμε για να ξεπεράσουμε το συμβιβασμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τις ηγεσίες του;  Μέχρι πότε θα συντηρούμε την λογική του κυβερνητικού δημαρχιακού και κομματικού συνδικαλισμού, που τίποτα το θετικό δεν πρόκειται να προσφέρει  για τους εργαζόμενους;

Πότε εάν όχι τώρα δεν θα κάνουμε βήματα ώστε να υπερβούμε τις κομματικές παρατάξεις και να κτίσουμε την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων για να συγκροτηθεί ένα νέο εργατικό κίνημα ικανό να παράγει πολιτική για τους εργαζόμενους και τα συλλογικά συμφέροντα  μας;

riotΣυνάδελφε, συναδελφισα

Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Να αλλάξουμε συμπεριφορά και στάση, να γίνουμε πιο ενεργοί  εάν θέλουμε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.  Στις εκλογές του σωματείου δεν επιλεγούμε κόμματα, διευθυντές, προϊστάμενους. Με την ψήφο μας εκλέγουμε συναδέλφους και συναδελφισες στο Δ.Σ.  ικανούς που έχουν την τόλμη και τη γνώση,  που θέλουν και ξέρουν να υπερασπίζονται τα συλλογικά μας δικαιώματα.  Που θα ενώνουν και δεν θα διαχωρίζουν κομματικά  τους εργαζόμενους Που θα είναι η δική σου φωνή και όχι η φωνή της συγκυβερνησης,  των κομμάτων και του Δημάρχου. Που δεν θα σωπαίνουν και δεν θα συναινούν στη βάρβαρη πολιτική της κεντρικής και δημοτικής εξουσίας.

 Χρειαζόμαστε ένα σωματείο Ανεξάρτητο, Ταξικό, Ριζοσπαστικό, Αποτελεσματικό, στο πλευρό των εργαζομένων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Για να συμβάλουμε με τους αγώνες μας να ανατραπούν τα μνημόνια, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που ισοπέδωσαν μισθούς , συντάξεις, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα . Να διαγραφεί το χρέος, να καταργηθούν τα χαράτσια.   Να μην διαλύσουν το δημόσιο και τους ΟΤΑ να μην γίνουν απολύσεις μέσα από τη διαθεσιμότητα και την εφεδρεία. Για να  επιβάλουμε στην δημοτική αρχή που με την πολιτική της οδήγησε το Δήμο στην υπερχρέωση να σέβεται τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα μας. Να καταβληθούν τώρα όλες οι οφειλές προς τους εργαζόμενους( υπερωρίες, εκλογικό επίδομα, δικαστικές αποφάσεις, μέσα ατομικής προστασίας, παροχή γάλατος). Να  ενσωματωθούν  στο Δήμο τα Νομικά Πρόσωπα, να  μην υπολειτουργούν οι υπηρεσίες  και να διασφαλίσουμε την εργασία όλων μας. Να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *