Κυβέρνηση Παπανδρέου: Στρατηγικός σύμμαχος των σιωνιστών δολοφόνων

Με διθυραμβικό για την εξωτερική πολιτική του Ισραήλ και απαξιωτικό για την ελληνική εξωτερική πολιτική τρόπο παρουσίασαν τα ισραηλινά ΜΜΕ την αναβάθμιση των ισραηλινο-ελληνικών σχέσεων, ιδιαίτερα στους τομείς των ενόπλων δυνάμεων και των πληροφοριών.
Η Ελλάδα αποκαλείται, πλέον, «στρατηγικός σύμμαχος» του Ισραήλ, που έρχεται να αντικαταστήσει τη στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία.

«Ο Παπανδρέου έχει δείξει ενδιαφέρον να μπει μέσα στα παπούτσια της Τουρκίας και να διερευνήσει ισχυρότερους στρατιωτικούς δεσμούς και δεσμούς στον τομέα των πληροφοριών». «Αυτή η εξέλιξη δεν σχεδιάστηκε στην Ιερουσαλήμ, αλλά ήρθε σαν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του έλληνα πρωθυπουργού, που έχει πολλούς εβραίους και ισραηλινούς φίλους και επιχειρηματικές επαφές, μερικοί από τους οποίους κατέχουν ψηλές θέσεις στην πολιτική και τις υπηρεσίες πληροφοριών στο Ισραήλ». «Διαπίστωσε (σ.σ. ο Παπανδρέου) την ευκαιρία της Αθήνας να γλιστρήσει στη θέση της Αγκυρας στην Ιερουσαλήμ και να μετατρέψει τους σημερινούς δεσμούς στους τομείς της διπλωματίας, της οικονομίας, των ενόπλων δυνάμεων και των πληροφοριών σε μια ρωμαλέα στρατηγική συμμαχία, που θα αποφέρει στις δυο πλευρές τα ίδια πλεονεκτήματα με τις προηγούμενες σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία».

Νομίζουμε ότι τα παραπάνω, αλιευμένα από αναφορά του ισραηλινού δικτύου DEBKNA-Net, είναι αρκετά για να μας δώσουν μια εικόνα του πώς η ισραηλινή πολιτική ηγεσία ετοιμαζόταν να υποδεχτεί τον Παπανδρέου, που είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που μετέβη στο Ισραήλ, μετά την πειρατική-δολοφονική επίθεση των Σιωνιστών στο Στόλο της Ελευθερίας, με τους εννέα νεκρούς, τους δεκάδες τραυματίες, την κακομεταχείριση εκατοντάδων συλληφθέντων και την παράνομη αρπαγή όχι μόνο των πλοίων της αλληλεγγύης, αλλά ακόμη και των προσωπικών αντικειμένων επι¬βατών και πληρωμάτων.

Αν θεωρείτε πως τα παραπάνω είναι υπερβολές των σιωνιστών, που «προσπαθούν να βγουν από τη διεθνή απομόνωση», διαβάστε τι έγραψε η φιλοκυβερνητική «Ελευθεροτυπία» στις 19.7.2010: «Κυβερνητικές πηγές μας έλεγαν χθες ότι η επίσκεψη στο Ισραήλ έχει μεγάλη σημασία για την κυβέρνηση, γιατί γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις της χώρας αυτής με την Τουρκία είναι τεταμένες, οπότε δημιουργούνται προοπτικές που μπορεί η Ελλάδα να αξιοποιήσει».
Η ουσία είναι ακριβώς η ίδια με τα ισραηλινά δημοσιεύματα. Μόνο η φρασεολογία αλλάζει.

Ο ίδιος ο Παπανδρέου, πατώντας το πόδι του στο Ισραήλ φρόντισε να αναδείξει σαν κύριο γεγονός της επίσκεψης του το ότι «για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται το Ισραήλ από την αναγνώριση του και έπειτα».

Πετώντας προς το Ισραήλ, ο Παπανδρέου στάθμευσε για λίγο στην Κύπρο. Στο αεροδρόμιο συναντήθηκε με τον Χριστόφια, για να επισημοποιήσουν και σε επίπεδο συμβολισμού τη διαμόρφωση του άξονα Αθήνα-Λευκωσία-Τελ Αβίβ, βάσει του οποίου Ελλάδα και Κύπρος θα πορεύονται στο εξής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Πριν ο Παπανδρέου αναχωρήσει για το Τελ-Αβίβ, η κυβέρνηση του φρόντισε να προσφέρει στους σιωνιστές ένα ακόμη δώρο. Τους παραχώρησε τον εναέριο χώρο
που χρειάζονταν για να πραγματοποιήσουν μια από τις στρατιωτικές ασκήσεις που έως πρότινος πραγματοποιούσαν στην Τουρκία.

Το Ισραήλ, περίστοιχιζόμενο από αραβικές χώρες, δεν διαθέτει επαρκή εναέριο χώρο για προσομοίωση αποστολών μεγάλης ακτίνας. Μετά την αναστολή όλων των ασκήσεων στον τουρκικό εναέριο χώρο, παραχωρήθηκε στη σιωνιστική πολεμική αεροπορία ο ελληνικός, για να πραγματοποιεί τις ασκήσεις της.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το δεύτερο σκέλος της ελληνο-ισραηλινής άσκησης «Μίνωας 2010», που ανεστάλη μετά τη δολοφονική επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας, θα διεξαχθεί κανονικότατα τον Οκτώβρη.

Για τον ίδιο μήνα, σύμφωνα πάντα με ελληνικά δημοσιεύματα, εκκρεμεί ισραηλινή πρόταση για κοινή άσκηση των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών στο Ισραήλ, εστιασμένη στις «μάχες εντός κατοικημένων περιοχών».

«Η αναβάθμιση των ελληνο-ισραηλινών διπλωματικών και στρατιωτικών σχέσεων προσβάλλει βάναυσα τα αισθήματα του ελληνικού λαού, γι’ αυτό και την καταδικάζουμε», τόνισε σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Γενική Συνέλευση της Πρωτοβουλίας ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ. Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Απαιτούμε τη διακοπή των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων και το ξήλωμα της πρεσβείας των εγκληματιών από την Αθήνα. Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας. Απαιτούμε την άμεση διεκπεραίωση της μήνυσης που έχουν υποβάλλει ενάντια στους εγκληματίες του Ισραήλ (πολιτικούς και στρατιωτικούς) οι Ελληνες που επέβαιναν στο Στόλο της Ελευθερίας, ώστε να δικα-στούν για τα εγκλήματα τους».

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι ο Παπανδρέου θα ακούσει τις φωνές αυτές. Αλλη Ελλάδα εκπροσωπεί ο Παπανδρέου, άλλη Ελλάδα εκπροσωπεί το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση του. Η φωνή αυτής της δεύτερης Ελλάδας πρέπει ν’ ακούγεται πλέον πιο δυνατή και πιο οργανωμένη. Το κίνημα αλληλεγγύης πρέπει ν’ αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

Τηλεχειριζόμενες δολοφονίες

Από τον ισραηλινό στρατό αποκαλείται “Spot and Shoot Systen” (εντόπισε και πυροβόλησε) και η επίσημη ονομασία του είναι «Sentry Tech». Οι χειριστές του κάθονται μπροστά σε μια οθόνη τηλεόρασης, από την οποία μπορούν να ρυθμίζουν τη δράση με ένα χειριστήριο τύπου PlayStation, και είναι νέες γυναίκες που υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό. Μπορεί να μοιάζει με βιντεοπαιχνίδι, αλλά οι φιγούρες στην οθόνη είναι πραγματικοί άνθρωποι, Παλαιστίνιοι στη Γάζα, που μπορούν να δολοφονηθούν με το πάτημα ενός κουμπιού στο χειριστήριο.

Οι στρατιωτίνες, που βρίσκονται σε μια αίθουσα επιχειρήσεων, είναι υπεύθυνες να σημαδεύουν και να πυροβολούν με τηλεχειριζόμενα οπλοπολυβόλα, που είναι τοποθετημένα πάνω σε πύργους παρακολούθησης κατά μήκος του ηλεκτρονικού φράκτη που περιβάλλει τη Γάζα. Στόχος τους είναι όποιος Παλαιστίνιος μπει σε μια αμαρκάριστη ζώνη που έχει επιβάλλει το Ισραήλ κατά μήκος του φράκτη σε βάθος 300 μέτρων. Ο ισραηλινός στρατός αρνείται να αποκαλύψει πόσοι Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί με τα τηλεχειριζόμενα οπλοπολυβόλα στη Γάζα, όμως, σύμφωνα με τα ιsραηλινά ΜΜΕ, υπολογίζονται σε μερικές δεκάδες.

Το σύστημα «Spot and Shoot» κατασκευάστηκε από την εταιρία , Rafael Arnaments την πρώην μονάδα οπλικών ερευνών του ισραηλινού στρατού και τώρα ξεχωριστή κρατική εταιρία.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρίας, Giora Katz, ο τηλεχειριζόμενος στρατιωτικός εξοπλισμός, όπως το σύστημα «Spot and Shoot», είναι το πρόσωπο του μέλλοντος και, όπως ο ίδιος υπολογίζει, μέσα σε μια δεκαετία τουλάχιστον το ένα τρίτο των οπλικών συστημάτων του ισραηλινού στρατού για τον έλεγχο της γης, του αέρα και της θάλασσας θα είναι τηλεχειριζόμενα.

Ο στόχος της χρήσης όλο και περισσότερων τηλεχειριζόμενων οπλικών συστημάτων από τον ισραηλινό στρατό είναι προφανής. Η ελαχιστοποίηση των απωλειών στα πεδία της μάχης. Ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός παραδέχεται ότι η ζήτηση τέτοιων οπλικών συστημάτων επιβάλλεται «εν μέρει από το συνδυασμό της μείωσης των επιπέδων στρατολόγησης και της απροθυμίας του πληθυσμού να διακινδυνεύσει το θάνατο στη μάχη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The National» (13/7/2010) των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων, από την οποία αντλήσαμε τα στοχεία γι αυτό το δημοσίευμα, η εταιρία «Rafael» κατασκευάζει ένα άλλο τύπο της «SentryTech», που θα εκτοξεύει τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ενώ πρόσφατο δημιούργημα της για τον ισραηλινό στρατό είναι το «Guardium», ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο – ρομπότ, που μπορεί να περιπολεί με ταχύτητα 80 χλμ την ώρα, να κυκλοφορεί μέσα σε πόλεις, να κάνει επιθέσεις και να πυροβολεί στόχους. Τώρα περιπολεί στα ισραηλινά σύνορα με τη Γάζα και το Λίβανο.

Μόνο που ούτε τα τηλεχειριζόμενα οπλικά συστήματα ούτε τα πιο σύγχρονα όπλα είναι αυτά που καθορίζουν τελικά την εξέλιξη και την έκβαση ενός πολέμου και μάλιστα άδικου. Εχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία. Το αποδεικνύει η 60χρονη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. Το αποδεικνύει περίτρανα σήμερα η εξέλιξη του πολέμου στο Αφγανιστάν και η διαφαινόμενη αναπόφευκτη ήττα της ισχυρότερης πολεμικής μηχανής στον κόσμο.

Στην περίπτωση του ισραηλινού στρατού υπάρχει και κάτι ακόμη. Η ισραηλινή κοινωνία που στελεχώνει τον στρατό είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό ένα συνοθύλευμα ανθρώπων που έχουν έρθει στο Ισραήλ απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου, με μόνο κοινό στοιχείο τη θρησκευτική ταυτότητα του Εβραίου, με αντάλλαγμα σημαντικά οικονομικά και άλλα προνόμια, τα οποία  δεν είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν και πολύ περισσότερο να θυσιάσουν τη ζωή τους. Γιατί οι εννοιες έθνος, πατρίδα, εθνική συνείδηση, έχουν διαφορετικό περιεχόμενο για τους Ισραηλινούς σε σχέση με
τους λαούς που συγκροτήθηκαν σε έθνη μέσα από μια πολύχρονη οικονομικοκοινωνική εξέλιξη από το μεσαίωνα μέχρι σήμερα.

Πηγή: Εφημερίδα “ΚΟΝΤΡΑ”

2 απαντήσεις στο “Κυβέρνηση Παπανδρέου: Στρατηγικός σύμμαχος των σιωνιστών δολοφόνων”

  1. Βεβαια εννοειται οτι ως σοσιαλιστες συνεπως κι αθεοι, δεν υποστηριζουμε την παλαιστηνιακη παραθρησκευτικη οργανωση της Hamas..

  2. Ωραία. Τα ισραηλινά ΜΜΕ με διθυράμβους παρουσίασαν την εξωτερική πολιτική της χώρας τους. Ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί ήταν υποβαθμισμένη η προβολή της επίσκεψης από τα ελληνικά ΜΜΕ; Μήπως λέω ο στόχος ήταν να διευκολυνθεί η κυβέρνηση και να προχωρήσει πιό βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής; Πάντως δεν ξεχνάμε ούτε για μια στιγμή την εγκληματική δράση του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό ούτε την πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά του στολίσκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *