Οταν οι δημοσιοκάφροι των ΜΜΕ παθαίνουν αφωνία

Επειδή είναι τις μόδας αυτές τις μέρες η συζήτηση για μπλόκερς-εκβιαστές και τα σχετικά (χωρίς να έχει προκύψει μέχρι τώρα κάτι το χειροπιαστό) θα θέλαμε να κάνουμε μια απλή ερώτηση.

Την Παρασκευή ο ρ/σ «Ωμεγα 90 fm» φιλοξενούσε σε εκπομπή του τον πρώην υπουργό Αμυνας της Ν.Δ Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου ο οποίος επώνυμα έκανε μια συγκλονιστική καταγγελία.
Είπε συγκεκριμένα ότι εκδότης αθηναϊκής εφημερίδας-τον οποίο δεν κατονόμασε- του ζήτησε να προμηθευτεί για τον στρατό συγκεκριμένα οχήματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο το αρνήθηκε «επειδή υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για την προμήθεια που δεν μπορεί να παραβλεφθούν». Όταν η επιθυμία-εκβιασμός του εκδότη –σύμφωνα πάντα κατά τα λεγόμενα του πρώην υπουργού της δεξιάς- δεν ικανοποιήθηκε, ο εκδότης του διαμήνυσε μέσω του διευθυντή του πως «σε ένα μήνα φεύγετε από το Υπουργείο Αμυνας», πράγμα που συνέβη μετά κάποιον καιρό.

Το θέμα –και δικαιολογημένα- για δυο μέρες, Σάββατο και Κυριακή, γίνετε πρωτοσέλιδο στην τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Τηλεοπτικά κανάλια και Πανελλαδικής κυκλοφορίες εφημερίδες δεν λένε και δεν γράφουν λέξη!!!!!

Εμείς που είμαστε απλοί μπλόκερς και δεν γνωρίζουμε από «δημοσιογραφική δεοντολογία», ρωτάμε: Αυτό επιτάσσει το δημοσιογραφικό «λειτούργημα»; Μια καραμπινάτη καταγγελία, όχι από έναν οποιονδήποτε πολίτη, αλλά από έναν πρώην υπουργό να την φάει το σκοτάδι;

Επειδή στο παρελθόν υπήρξαν κάποιες ενδοεκδοτικές αντιπαραθέσεις και κάποια πράγματα είδαν το φως τις δημοσιότητας εμείς μπορεί να υποθέσουμε ποιον εκδότη εννοεί –ε, δεν ασχολούνται και όλοι οι εκδότες με στρατιωτικές προμήθειες- και να καταλάβουμε την αφωνία που έπαθαν όλα τα ΜΜΕ.

Θυμηθείτε τι γράφαμε σε ανάρτησή μας, μεταξύ άλλων σε ανύποπτο χρόνο:

“Δεν νομίζουμε να έχει ξαναγίνει μια εκδότρια εφημερίδας να απευθύνεται προσωπικά σε εκδότη άλλης και να του θέτει τέτοια ερωτήματα.

Και φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι αυτή η παρέμβαση.

Με δυο λόγια, διαβάζοντας «μέσα απ’ τις γραμμές», η Μάνια μας λέει ότι ο Ψυχάρης χρησιμοποιώντας δημοσιογράφους-παπαγαλάκια της Αμερικάνικης και Βρετανικής πρεσβείας ετοιμάζετε να επεκτείνει τις δραστηριότητες του στο εμπόριο όπλων και στρατιωτικών προμηθειών..

Η Τεγοπούλου αισθάνεται «ριγμένη» και τον «καρφώνει»”.

Υ.Γ Για να είμαστε ακριβείς υπάρχει και ο εκδότης του «Κέρδους», Θωμάς Λιακουνάκος, που παράλληλα με τις εκδοτικές επιχειρήσεις του, είναι και αντιπρόσωπος εταιριών που προμηθεύει το υπουργείο Αμυνας με οπλικά συστήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Όπως και να είναι όμως τέτοιες χοντρές καταγγελίες δεν μπορεί να μένουν μετέωρες.

4 απαντήσεις στο “Οταν οι δημοσιοκάφροι των ΜΜΕ παθαίνουν αφωνία”

  1. Οπως πάντα ευστοχος περιεκτικός και αποτελεσματικός!!!

    Respect!!!

  2. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΠΛΟΚΕΡΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΩΣΕΙ!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *