Τυχαίο;

88Του Γ.Γ.

Να υποθέσουμε ότι είναι τυχαία η επιστολή αναγνώστη του «Ριζοσπάστη» που δημοσιεύεται σήμερα στο όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ και απευθύνει μομφή για την δημοσιογραφική παρουσία του Νίκου Μπογιόπουλου;
Να εκτιμήσουμε επίσης ότι το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ Γιάννης Μανουσογιαννάκης, εξέφραζε «προσωπικές απόψεις» όταν πριν μερικές μέρες (3/4) μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του ΚΚΕ στην Νέα Ιωνία απευθύνθηκε με εντελώς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη»;

Παραθέτουμε την επιστολή που αναφέραμε αρχικά κι αυτό με το σκεπτικό ότι δεν θυμόμαστε να έχει ξαναγίνει  κάτι ανάλογο. Να έχει δημοσιευτεί δηλαδή επιστολή αναγνώστη στην εφημερίδα που ούτε λίγο ούτε πολύ χρεώνει σε αρθρογράφο του «Ριζοσπάστη» ότι μέσα απ’ τα κείμενα του εκφράζει διαφορετική πολιτική άποψη απ’ ότι το ΚΚΕ. (Οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Από τον Μάκη Πρωτόπαπα, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Σύντροφοι,
Είναι απαράδεκτο, μετά τον προσυνεδριακό διάλογο, να δημοσιεύονται προσωπικές θέσεις στο “Ριζοσπάστη”. Η κριτική και οι αντίθετες απόψεις για τις θέσεις της ΚΕ εκφράστηκαν ελεύθερα στις ΚΟΒ και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα μας.

Δεν μπορεί όμως ακόμα και σήμερα να δημοσιεύονται στο “Ριζοσπάστη” προσωπικές απόψεις που δεν αντιπροσωπεύουν το ΚΚΕ. Αυτό αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα και προκαλεί μεγάλη σύγχυση στα μέλη και στους οπαδούς του Κόμματος.

Εκτός κι αν επικροτούμε τις αυταπάτες του Μπογιόπουλου ότι μια εργατική εξουσία κάπως αλλιώς θα διαχειριζόταν τα τρισ. ευρώ που διαθέτει στην ολιγαρχία η ΕΕ.
Εκτός κι αν συμφωνούμε ότι η πολιτική εξουσία είναι η αποκλειστική υπεύθυνη για τη λιτότητα, την ανεργία κλπ.

Σύντροφοι
Στο “Ριζοσπάστη”, στο όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ που μας καθοδηγεί, ιδεολογικά και πολιτικά, που είναι όπλο στα χέρια μας στους καθημερινούς αγώνες και στην προπαγάνδα μας, δεν έχει το δικαίωμα κανένας Μπογιόπουλος να δημοσιεύει ό,τι θέλει.

Πρωτόπαπας Μάκης
ΚΟΒ Τήνου».

Πηγή: Το μπλοκ μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *