Ποιοι παρανομούν;

“Ριζοσπάστης”

Η επίκληση από το δικαστήριο των κινητοποιήσεων στα «Τζάμπο», των συγκεντρώσεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, στην απόφαση ενάντια στον απολυμένο, δείχνει πως η «Δικαιοσύνη» εναντιώνεται στο λαό, στους αγώνες του, υπερασπιζόμενη τους επιχειρηματίες. Εγκλημα η ταξική πάλη, γιατί εμποδίζει την ανάπτυξη της «οικονομίας», δηλαδή των κερδών.

Στη Θεσσαλονίκη, ο εισαγγελέας παρενέβη ενάντια στην απεργία των φορτηγών, γιατί υπονομεύει τις επιχειρήσεις. Τους ναυτεργάτες συνδικαλιστές τους διώκει η «Δικαιοσύνη», γιατί η απεργία τους υπονομεύει την οικονομία. Κανείς δικαστικός λειτουργός δεν παρενέβη, όταν μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις, που υπονομεύουν τη ζωή του λαού. Χτες, η κυβέρνηση επίταξε φορτηγά, επιστράτευσε οδηγούς που απεργούν ενάντια στο φιλομονοπωλιακό νομοσχέδιο.

Ο νόμος, το δίκαιο των καπιταλιστών επιβάλλεται. Φαιδρή η επιχειρηματολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου, χτες σε κανάλι, για την ισότητα στο νόμο που παραβιάζεται σε βάρος της «κοινωνίας». Δηλαδή, των επιχειρηματιών. Φαιδροί οι δημοσιολόγοι που ωσάν εισαγγελείς υπεράσπιζαν το νόμο με μίσος κατά των απεργών. Τη ζωή του λαού, που κινδυνεύει από το «νόμιμο» μνημόνιο κανείς τους δεν την υπεράσπισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *