“Κοινωνικός αυτοματισμός”

Θλιβερός ο Ν. Σηφουνάκης, (με συνήγορο τον Χασαπόπουλο), στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την επιστράτευση και επίταξη των φορτηγών.

Όταν χτες ο πρόεδρος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Δ. Δασκαλόπουλου έδινε εντολές στον κυβερνητικό θίασο να προχωρήσει σε «αποφασιστική αντιμετώπιση των εκβιαστών της Πολιτείας», και όταν το δημοσιογραφικό όργανο των καπιταλιστών «Ημερησία» μιλούσε για «σύγκρουση με τις συντεχνίες», η απόφαση της κυβέρνησης ήταν προδιαγεγραμμένη.

Το «επιχείρημα» τους γνωστό. Αυτό που χρησιμοποιούν σε κάθε εργατική κινητοποίηση.
Βρίσκονται στους δρόμους οι αγρότες; Δεν μπορεί να κινηθούν τα μεταφορικά μέσα….
Απεργούν οι λιμενεργάτες ή οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια; Εχει πλήγμα ο τουρισμός….
Απεργούν οι γιατροί; Κινδυνεύουν οι άρρωστοι…
Τώρα απεργούν οι φορτηγατζήδες; Αντιμετωπίζει πρόβλημα το εμπόριο. …

Ας μας πουν έστω και μια απεργία εργαζομένων, που ΜΜΕ και πολιτικάντηδες αναγνώρισαν δίκιο και στάθηκαν δίπλα στους απεργούς.

Αυτοί κάνουν την δουλειά τους. Το πρόβλημα είναι να μην έχει πεδίο να καλλιεργείται ο «κοινωνικός αυτοματισμός».

Μία απάντηση στο ““Κοινωνικός αυτοματισμός””

  1. Ο κοινωνικός αυτοματισμός ενεργοποιείται γιατί έχουν εκπαιδεύσει την κοινωνία στην παντελή έλλειψη αίσθησης συλλογικότητας, στον άκρατο ατομικισμό και στην κοντοφθαλμία. Αλλά όλοι όσοι διαμαρτύρονται για τις διαμαρτυρίες κάποιων άλλων και για τους δίκαιους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ή και αυτής της ίδιας της δυνατότητας επιβίωσής τους, να θυμούνται ότι όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού, σύντομα έρχεται κι η σειρά του δικού σου!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *