Αναλγησία της ΔΕΗ

Η είδηση της φωτογραφίας είναι από τον σημερινό «Ριζοσπάστη».

Το θέμα φυσικά δεν είναι σε κάποιες περιπτώσεις να ανασταλεί η διακοπή του ρεύματος σε άτομα που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. (Ακόμα κι αυτό, αν περάσει το 40% της ΔΕΗ σε ξένες πολυεθνικές όπως απαιτεί η τρόικα, δεν θα είναι τόσο).

Η ΔΕΗ είναι μια κερδοφόρος επιχείρηση, γ’ αυτό βιάζονται να την ξεπουλήσουν. Κι αυτή η κερδοφορία προήρθε πέρα από τις υπέρογκες τιμές του ρεύματος –που πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά γιατί οι επιχειρήσεις έχουν ευνοϊκό τιμολόγιο- και από το σμπαράλιασμα που υπήρξε στο εργασιακό καθεστώς του προσωπικού της ΔΕΗ.
Αρκεί να πούμε ότι στην δεκαετία 2000-2010 το μόνιμο προσωπικό της ΔΕΗ μειώθηκε κατά 16.000 και αντικαταστάθηκε από «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας.

Το ελάχιστο που μπορεί να απαιτήσουμε σήμερα είναι να υπάρξει απόφαση της ΔΕΗ που θα λέει ότι σε κανέναν άνεργο δεν θα κόβεται το ρεύμα –τους επιχειρηματίες που χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια δεν τους ενοχλεί κανένας-. Και αυτό το αίτημα πρέπει να το ασπαστεί και το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *