ΟΕΝΓΕ: «Εξω οι νεοναζί από τα νοσοκομεία»

oengeΚαταπέλτης για τους ναζιστές της συμμορίας-κόμματος του Μιχαλολιάκου είναι το ψήφισμα του 8ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «έξω οι νεοναζί από τα νοσοκομεία» στο ψήφισμα  καταδικάζονται οι ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές και συμπεριφορές τις οποίες επιχειρεί να εφαρμόσει η Χρυσή Αυγή σε χώρους της Υγείας και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα έχει ως εξής:

“Οι επανειλημμένες προσπάθειες των φασιστών να εδραιώσουν την παρουσία τους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας της χώρας με τρομοκρατικές εφόδους, ρατσιστικές αιμοδοσίες και ‘ιατρεία’ δε μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς, τους υγειονομικούς και τους δημοκρατικούς πολίτες.
Ρατσιστικές πρακτικές και μέθοδοι που βρίσκονται από την φύση τους σε πλήρη αντιδιαστολή με την Ιατρική Δεοντολογία και το αναμφισβήτητο δικαίωμα για ισότιμη περίθαλψη όλων των ανθρώπων θα μας βρουν απέναντι τους.

Την περίοδο της πλήρους αποσάθρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων των νοσοκομειακών, η Χ.Α., το μακρύ χέρι του συστήματος και της εργοδοσίας υπόσχεται ένα μέλλον με ημερομίσθιο 20 ευρώ, απλήρωτη εργασία για τους άνεργους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο. Καλούμε τους Νοσοκομειακούς γιατρούς να αντισταθούν στο ρατσιστικό δηλητήριο της Χ.Α και να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό ρατσιστικής βίας στις Ενώσεις και τα σωματεία τους”.

Επίσης από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός κυκλοφόρησε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό, νεοναζιστικό κόμμα των οπαδών του Χίτλερ, των τραμπούκων και των ταγμάτων εφόδου κατά μεροκαματιάρηδων βιοπαλαιστών μεταναστών, εμφανίζεται στον …κοινοβουλευτικό έλεγχο με ερώτηση της προς τον υπουργό Υγείας να κόπτεται για τις ελλείψεις προσωπικού στον Ευαγγελισμό.

Αυτοί που χωρίζουν το λαό με βάση το χρώμα του δέρματος ή τη θρησκεία, που τρομοκρατούν εργαζόμενους στα νοσοκομεία να μην περιθάλπτουν τους «μη Έλληνες», αυτοί που γονατίζουν μπροστά στην καπιταλιστική ανάπτυξη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και αποτελούν τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας και της κρατικής βίας & προβοκάτσιας σε κάθε ευκαιρία, εμφανίζονται όψιμα να ενδιαφέρονται για τη διάλυση του μεγαλύτερου δημόσιου νοσοκομείου της χώρας.

Τους υπενθυμίζουμε ότι η πολιτική που υπηρετούν πιστά αυτοί και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης είναι που διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας και το παραδίδει βορά στα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών και του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να μη δώσει κανένα στοιχείο στους ρατσιστές, οπαδούς των Ναζί.

Ξεκαθαρίζουμε ότι για μας είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!

   Η μισαλλοδοξία και η μπόχα τους είναι ξένες για τους εργαζόμενους στον Ευαγγελισμό Έλληνες και ξένους. Θα μας βρουν μαζικά και οργανωμένα απέναντί τους όπου κι όποτε τολμήσουν να εμφανιστούν.

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4023.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *