Προσφυγή του ΔΣΑ ενάντια στο Μνημόνιο

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα έχει καμιά ουσιαστική τύχη, (αν και δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι σήμερα υπάρχει μια αντιπαράθεση της κυβέρνησης, για τους γνωστούς λόγους, με την εξουσιαστική κάστα των δικαστών, οπότε οι εκπλήξεις δεν πρέπει να αποκλείονται), η προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου, της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων κατά του Μνημονίου που έχει υπογράψει η χώρα με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Μετά την κατάθεσή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σήμερα, οι εκπρόσωποι του ΔΣΑ θα δώσουν συνέντευξη τύπου που αναμένετε να επαναλάβουν τις γνωστές τοποθετήσεις του.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, η συμφωνία είναι αντισυνταγματική γιατί ο μισθός είναι περιουσιακό δικαίωμα και δεν μπορεί να μειωθεί, ενώ μεταξύ άλλων η προσφυγή επικαλείται νομικά επιχειρήματα γιατί το Μνημόνιο θα έπρεπε να ψηφιστεί από 180 βουλευτές.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ και τονίζεται:

«Τη στιγμή, που η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχει πλήρως εκχωρηθεί στον υπουργό Οικονομικών και στους διεθνείς δανειστές της τρόικας, ο μοναδικός πυλώνας της δημοκρατίας, που απομένει, είναι η Δικαιοσύνη στην οποία και απευθυνόμαστε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *