Μπράβοι και τραμπούκοι με καθοδήγηση από ΠΑΣΠίτες βιαιοπραγούν κατά σπουδαστών

-Εισβολή μπράβων με την καθοδήγηση στελεχών της ΠΑΣΠ υπήρξε χτες στα ΤΕΙ της Πάτρας, και οι οποίοι επιτέθηκαν με δριμύτητα σε σπουδαστές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 απ’ αυτούς και να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Την Πέμπτη 11 Απρίλη, ενώ πραγματοποιούνταν κινητοποίηση σπουδαστών στο Συμβούλιο του ΤΕΙ, ο επικεφαλής της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πάτρας με έξι μπράβους – ανθρώπους της νύχτας, επιτέθηκαν σε σπουδαστές στέλνοντας έξι στο νοσοκομείο, με ξύλα, σιδηρογροθιές και δεν δίστασαν να χτυπήσουν και γυναίκες! Ως αφορμή επικαλέστηκαν, “αψιμαχίες” που είχαν προηγηθεί στις Γενικές Συνελεύσεις της ΣΔΟ και της ΣΕΥΠ, την προηγούμενη και την ίδια μέρα αντίστοιχα, μεταξύ στελεχών της ΠΑΣΠ και μελών του “αντιεξουσιαστικού» χώρου”».

Σε ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη των ΕΑΑΚ αναφέρει συγκεκριμένα για το περιστατικό:

“Την 11/4 ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ, παρέα με μπράβους, επιτέθηκε σε σπουδαστές που εκείνη τη στιγμή κινητοποιούνταν απέναντι στον πρόεδρο του ΤΕΙ για την απόφασή του να λήξει τη διοικητική αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ. Με πρωτοφανή βιαιότητα, ξυλοκόπησαν αγωνιστές και αγωνίστριες των σπουδαστικών συλλόγων, μεταξύ των οποίων και μελών της ΕΑΑΚ, καθώς και απλούς περαστικούς, έστειλαν αρκετούς στο νοσοκομείο κι επιχείρησαν να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας σε όλους όσους παρευρίσκονταν εκεί».

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_12.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *