Ρουπακιώτη, μην τολμήσεις να επαναφέρεις το κλουβί!

saye_hand_dast_azadi_fardiatΤο κλουβί που κάλυπτε το προαύλιο-πηγάδι της υπόγειας ειδικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία κρατούνται πολιτικοί κρατούμενοι, θέλει να επαναφέρει ο ΔΗΜΑΡίτης υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Αντώνης Ρουπακιώτης.

Αναφερόμαστε στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, στην οποία σήμερα είναι φυλακισμένοι ο Δ. Κουφοντίνας, ο Α. Γιωτόπουλος και ο Β. Τζωρτζάτος, ενώ την περασμένη Τρίτη μεταφέρθηκαν το μέλος του ΕΑ Κ. Γουρνάς και οι καταδικασθέντες για την ίδια υπόθεση Χ. Κορτέσης και Β. Σταθόπουλος.

Εργάτες θεάθηκαν πριν μερικές μέρες να παίρνουν μέτρα από τον πάνω όροφο, ενώ μιλούσαν και για εγκατάσταση συναγερμού που ποτέ δεν υπήρξε στα 11 χρόνια που λειτουργεί αυτή η ειδική πτέρυγα. Ο Δ. Κουφοντίνας κατέστησε σαφές στους υπεύθυνους της φυλακής, ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την επαναφορά του κλουβιού, το οποίο καταργήθηκε τον Οκτώβρη του 2004, μετά από απεργία πείνας του ίδιου (ακολούθησαν με τη σειρά και οι υπόλοιποι πολιτικοί κρατούμενοι). 31 μέρες κράτησε η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, μια σκληρή απεργία πείνας, μόνο με νερό, που τον οδήγησε στα πρόθυρα του θανάτου. Μόνο τότε αναγκάστηκε να υποχωρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας (προηγήθηκε και παρέμβαση Καραμανλή) και ν’ ανακοινώσει την αφαίρεση του κλουβιού όχι μόνο από το ταβάνι, αλλά και από τα πλάγια.

Ο Παπαληγούρας έλεγε πως το κλουβί τοποθετήθηκε για την προστασία των κρατούμενων, τους οποίους υποτίθεται ότι εχθρεύονταν πολλοί! Στην πραγματικότητα, ήταν ένα τιμωρητικό μέτρο, για να ολοκληρωθεί η αισθητηριακή τους απομόνωση, αφού ακόμα και μέσα σ’ αυτό το προαύλιο-πηγάδι (για υπόγειο σκάμμα πρόκειται) δεν μπορούσαν να δουν λίγο ουρανό, λίγο ήλιο. Εκτοτε πέρασαν οχτώμισι χρόνια χωρίς το κλουβί, χωρίς ποτέ να τεθεί ζήτημα ασφάλειας. Αλλωστε, σ’ αυτό το πηγάδι ούτε ελικόπτερο μπορεί να προσεγγίσει. Ερχεται, λοιπόν, σήμερα ο Ρουπακιώτης να επαναφέρει αυτό που αναγκάστηκε να απομακρύνει ο Παπαληγούρας. Πρόκειται για πρόκληση που δεν πρέπει να του περάσει και δε θα του περάσει.

Εκτός από τον αγώνα των ίδιων των πολιτικών κρατούμενων, πρέπει να εκδηλωθεί άμεσα η αγωνιστική αλληλεγγύη, για να εξαφανιστεί κάθε σκέψη επαναφοράς του κλουβιού.

Εστάλη από:“Κόντρα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *