Χρυσή Αυγή: «Προβοκατόρικες» οι αποδοκιμασίες της …Χ.Α. κατά Βορίδη! (Βίντεο)

04Γράφει ο kokkiniotis

Εσωτερικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μέσα στην ναζιστική ακροδεξιά με αφορμή τις φραστικές  αποδοκιμασίες μελών της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Λαμίας κατά του ‘τσεκουράτου’ ακροδεξιού στελέχους της ΝΔ Μ. Βορίδη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ προσερχόταν χθες στο Ξενοδοχείο «Σαμαράς», για την ομιλία του στην εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Λαμίας της Νέας Δημοκρατίας και της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας με θέμα: «Ανεργία-Κοινωνική Πολιτική και Ανάπτυξη».

Στο απέναντι πεζοδρόμιο τον περίμεναν μέλη της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Λαμίας με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Απόστολο Γκλέτσο και τον αποδοκίμασαν.

Ο Βορίδης αντιμετώπισε ψύχραιμα τους σταυραδελφούς του, οι οποίοι στην καταγγελία που ανάρτησαν στο μπλογκ τους λένε μεταξύ άλλων:

Την ίδια ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση συνδιαλέγεται με την Τρόικα στο eurogroup αυξομειώνοντας σε χιλιάδες τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, που θα ακολουθήσουν στο δρόμο της ανεργίας το υπόλοιπο 1,5 εκατομμύριο των Ελλήνων του ιδιωτικού τομέα, ο – εκ του κόμματος της κολοτούμπας προερχόμενος- κ.κ Βορίδης, μετά του συμφερτού πολιτευτών, στελεχών, βολε(υ)τών της ΝΔ Φθιώτιδας, είχαν το θράσος να οργανώσουν ομιλία περί της ανεργίας και της ανάπτυξης….

Όμως κεντρικά η Χρυσή Αυγή είχε άλλη γνώμη: Καταδίκασε σαν προβοκατόρικη την αντισυγκέντρωση των αποδεδειγμένα μελών της (ο ένας είναι πρώην βουλευτής της, ο οποίος δηλώνει για τον  άλλο που προσήχθη καθώς δεν είχε ταυτότητα, ότι την είχε αφήσει στα γραφεία της οργάνωσης ενώ όλοι μαζί φωνάζουν «Αίμα –Τιμή – Χρυσή Αυγή»…)

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την προβοκατόρικη ενέργεια που έλαβε χώρα στην Λαμία και η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής του Κινήματος μας, το οποίο δεν οργανώνει αντισυγκεντρώσεις κατά συγκεντρώσεων άλλων πολιτικών χώρων» διαβάζουμε στο επίσημο σάιτ της ναζιστικής οργάνωσης.

Δεν γνωρίζουμε τι μεσολάβησε πριν την ‘αποκήρυξη’ αυτή και το άδειασμα της Τ.Ο. Λαμίας, μια εξήγηση ωστόσο θα ήταν ότι η Χ.Α. αποβλέπει στη διείσδυση στον ακροδεξιό χώρο της ΝΔ. Σ’ αυτό άλλωστε συνηγορεί και προσεκτικότερη ανάγνωση του δεύτερου μέρους της τοπικής χρυσαυγίτικης ανακοίνωσης:

«Η ανοχή στην υποκρισία και στον πολιτικαντισμό έχει τα όρια της, κύριοι.

 

Η υπομονή του λαού εξαντλήθηκε προ καιρού… Να το λάβετε σοβαρά υπόψιν σας αυτό.

 

Και προς τους “πατροπαράδοτους” χειροκροτητές ψηφοφόρους που μας έκλειναν το μάτι πίσω από την πλάτη των βουλευτών τους, ας έχουν υπόψιν τους ότι δεν έχουμε εκτίμηση σε ανθρώπους που θεωρούν ότι πατούν σε δυο βάρκες. Ας ψάξουν για κορόιδα σε άλλους πολιτικούς χώρους.»

Ας μη μας διαφεύγει και το γεγονός ότι η ΧΑ, δίνοντας ‘εξετάσεις’ στο κεφάλαιο, πρέπει να δείξει τη σκληρότητά της στους αδύναμους, τους μετανάστες, το εργατικό κίνημα και την αριστερά, παράλληλα όμως με την εμπέδωση ενός ‘συστημικά αντισυστημικού’ προφίλ.

Μαλλιά –κουβάρια λοιπόν ο χώρος των ναζιστών και της ακροδεξιάς. Ο ακροδεξιός Βορίδης φιλοξενείται στο …Ξενοδοχείο Σαμαράς για να μιλήσει για την ανεργία στην οποία βύθισε τους εργαζόμενους το κόμμα του και οι τρικομματικές κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε και συμμετέχει. Η πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ –ΝΔ-ΛΑΟΣ παλιότερα. Η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ σήμερα. Αποδοκιμάζεται από τα τοπικά μαντρόσκυλα της ναζιστικής συμμορίας που έχει εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους το κεφάλαιο, τα οποία καταγγέλλονται με τη σειρά τους από τα κεντρικά! Τέλειο σύμπλεγμα!

Όσο για το σύνθημα ‘προδότες’, χωρίς βέβαια να θέλουμε να κάνουμε το συνήγορο του …Βορίδη, μπορεί οι ομοϊδεάτες του να αισθάνονται ‘προδομένοι’, όμως αυτός ποτέ δεν πρόδωσε την τάξη και την πολιτική που πάντα υπηρετούσε: Πάντα υπέρ των αφεντικών και του κεφάλαιου, πάντοτε κατά του κόσμου της εργασίας και της αριστεράς.

Περισσότερες λεπτομέρειες και βίντεο εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *