Στήριξη στο Ράδιο Ένταση!

antiskai-logo_blackΤην Τετάρτη 10/4 γίνεται καταγγελία από τον ΣΚΑΙ για εκπομπή στους 100.1 μεγάκυκλους μέσα από την Πολυτεχνειούπολη. Ο εισαγγελέας δίνει προθεσμία 3 ημέρες για παύση της εκπομπής και απομάκρυνση της κεραίας. Η διοίκηση περνά σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Ράδιο Ένταση.

Κινείται ενάντια σε αρχές που θεωρητικά υπερασπίζεται, του ασύλου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, και φιμώνει τα μέσα αντιπληροφόρησης: Ράδιο Ένταση, Athens Indymedia και 98 FM ενάντια τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων που τα έχουν στηρίξει από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας τους. Τη Δευτέρα 15/4 στις 12:00 λήγει το τελεσίγραφο της εισαγγελίας.

Καλούμε σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 15 Απρίλη, στην Πολυτεχνειούπολη (Ζωγράφου)  στις 12:00(ώρα λήξης της προθεσμίας.)

 

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη…

 

Για τις εκρηκτικές ιδέες, την ελεύθερη διάδοση και μεταφορά τους, τη σύσταση ελεύθερης και αμεσοδημοκρατικής ραδιοφωνικής οργάνωσης, τη διατάραξη της κοινής και οικιακής ειρήνης.

 

 

Εμείς, η συνέλευση που γεννήθηκε στις μέρες του Δεκέμβρη -που τόσο θέλετε να ξεχάσετε-, που εκπέμπουμε στους 100,1 fm.

 

Στα 5 χρόνια Ράδιο Ένταση είδαμε το κίνημα σε πολλές φάσεις, είδαμε την κοινωνία να αντιστέκεται, να θεσμίζει και να εγκαταλείπει το παραδοσιακό. Είδαμε την οικονομική κρίση να γίνεται κρίση των αξιών ενός συστήματος που πλέον δε μπορεί να εκπροσωπήσει τίποτα, γιατί πλέον δεν υπάρχει τίποτα κοινό να εκπροσωπηθεί. Ολόκληρα κομμάτια της κοινωνίας μπαίνουν σε κατάσταση εξαίρεσης: από τους απεργούς των ΜΜΜ μέχρι ολόκληρα χωριά στις Σκουριές, τίθενται εκτός νόμου. Το Ράδιο Ένταση δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Αφού ήταν παρόν. Ήταν εκεί, το Δεκέμβρη του ‘08, στην πλατεία Συντάγματος το ‘11, και κάθε φορά που η καρδιά του κινήματος χτυπούσε δυνατά, διαθέτοντας τα 100,1 fm στις φωνές των αποκλεισμένων.

 

Και ενώ φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι τα ραδιοκύματα του Ράδιο Ένταση είναι στη διάθεση του κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, και ενώ σεβόμαστε τον ακροατή μας ακόμα και στα KW που χρησιμοποιούμε, σε αντίθεση με τους “νόμιμους” ραδιοσταθμούς και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο νόμος τα αγνοεί αυτά. Όπως αγνοεί επίσης, την ίδια την ουσία του πανεπιστημίου ως δημόσιου χώρου, ως σημείου διάδοσης των ιδεών. Ο νόμος θέλει να φιμώσει το Ράδιο Ένταση.

 

Με μήνυση του, ο ΣΚΑΙ (ο οποίος εκπέμπει “σιωπή” παράνομα από την Πάρνηθα στους 100,6, για να “προστατέψει” το 100,3 , ο ΣΚΑΙ του οποίου οι μέτοχοι πριμοδοτούν τους κάθε λογής φασίστες, πάνω ή κάτω απ’ το τραπέζι) θέλει να σκάσουμε. Να σκάσουμε? Για να μιλάνε στα fm μόνο οι ψιλικατζήδες της αλληλεγγύης, οι καταπατητές των συχνοτήτων, οι χρηματοδότες των νέων ταγμάτων ασφαλείας, οι νταβατζήδες του περιβάλλοντος  και οι παραχαράκτες της πληροφόρησης? Είναι γελασμένοι.

 

Ας ξέρει ο ΣΚΑΙ, όσοι διαφημίζονται σε αυτόν και οι κάθε λογής αρχές, πως για μας η ελευθερία δεν είναι προϊόν να το λανσάρουν οι διαφημιστές για ένα καλό deal με τον πελάτη, δεν είναι εικόνα για να ανεβάσουμε την ακροαματικότητά μας, είναι η αξία και το πρόταγμα που έχουμε.

 

ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ ΔΕ ΣΚΑΕΙ!

 

 

Εκπέμπουμε ανατρεπτικά! 100,1 παρεμβολή στις κυρίαρχες συχνότητες.

 

 

ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ 100,1fm

 

http://www.entasifm.org

 

 

Ψήφισμα

Οι πιέσεις προς τις ελεύθερες φωνές εντείνονται ενώ ολοένα και ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας μπαίνουν σε κατάσταση εξαίρεσης: από τους απεργούς των ΜΜΜ που επιτάσσονται μέχρι ολόκληρα χωριά στις Σκουριές που τίθενται εκτός νόμου. Το Ράδιο Ένταση (ένας σταθμός αυτοοργανωμένος, που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, χωρίς χορηγούς – χωρίς διαφημίσεις), ο 98fm και το Athens.indymedia τα οποία είναι βασικοί πυλώνες της αντιπληροφόρησης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και φωνή όσων αντιστέκονται, δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Προσπαθούν να φιμώσουν και τα τρία αυτά εγχειρήματα.

Το Ράδιο Ένταση ήταν παρόν, ήταν εκεί κάθε φορά που η καρδιά του κινήματος χτυπούσε δυνατά, από την εξέγερση του Δεκέμβρη το ‘08 ως την πλατεία Συντάγματος το ‘11 και από την Κερατέα ως τις Σκουριές, διαθέτοντας τα 100,1 fm στις φωνές των αποκλεισμένων και όσων αντιστέκονται.

Εν προκειμένω είναι ο ταγός της ενημέρωσης «SKAI» που εξαπολύει την επίθεση. Παρουσιαζόμενος ως «νόμιμος» ραδιοσταθμός (ο οποίος εκπέμπει παράνομα κενό σήμα -“σιωπή” από την Πάρνηθα στους 100,6, για να “προστατέψει” το 100,3 , του οποίου οι μέτοχοι πριμοδοτούν τους κάθε λογής φασίστες, πάνω ή κάτω απ’ το τραπέζι) μηνύει για την εκπομπή του Ράδιο Ένταση στους 100,1 των fm, μέσα από την Πολυτεχνειούπολη.

Τα ραδιοκύματα του Ράδιο Ένταση είναι στη διάθεση του κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, και ενώ σέβονται τους ακροατές ακόμα και στα kW ( λιγότερο από 1) που χρησιμοποιούνται, σε αντίθεση με τους “νόμιμους” ραδιοσταθμούς και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. O νόμος τα αγνοεί αυτά, όπως αγνοεί επίσης, την ίδια την ουσία του πανεπιστημίου ως δημόσιου χώρου, ως σημείου διάδοσης των ιδεών & του λόγου. Ο νόμος θέλει να φιμώσει το Ράδιο Ένταση.

Ως …………………………………………………….. δηλώνουμε τη στήριξή μας στο Ράδιο Ένταση 100,1 fm, τον 98fm και το Athensindymedia και υπερασπιζόμαστε την ελευθερία στη διακίνηση των ιδεών και του λόγου μέσα από τους Πανεπιστημιακούς χώρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *