Κανένας μόνος του απέναντι στην κρατική αυθερεσία και καταστολή

417434906_41f506db691Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο

καλεί σε
παρέμβαση αντιπληροφόρησης/μικροφωνική το

Σάββατο 20 Απρίλη, στο Μοναστηράκι, στις 12:00

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου της 21ης Ιουλίου 2012 ο Πέτρος Καπετανόπουλος συνελήφθη, γιατί διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς οι οποίοι κακοποιούσαν έναν ήδη συλληφθέντα και δεμένο με χειροπέδες μετανάστη, έξω από την πολυκατοικία που μένει.

Το πρωί της επόμενης ημέρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με 3 πλημμεληματικές κατηγορίες: «αντίστασην κατά της αρχής», «προσπάθεια απελευθέρωσης κρατουμένου», και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση». Ο εισαγγελέας προσθέτει και την κακουργηματική κατηγορία της «απλής συνέργειας σε ληστεία» (ο μετανάστης ομολόγησε τη ληστεία μίας τσάντας) και διατάσσει το σχηματισμό κοινής δικογραφίας (του Πέτρου με το μετανάστη).Η ανακρίτρια, παρά τη δίωξη για κακούργημα που του έχει ασκήσει ο εισαγγελέας, τον αφήνει ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους. Η δικογραφία διαβιβάζεται στον εισαγγελέα εφετών.

Όλο αυτό το διάστημα στο πρόσωπο του Πέτρου Καπετανόπουλου αναπτύχθηκε ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής, απαιτώντας ταυτόχρο να την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών. Κατόπιν των πιέσεων που ασκήθηκαν από την ευρύτατη κοινωνική, συναδελφική και γενικότερα ταξική αλληλεγγύη, το συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το υπ. αριθμ. 805/2013 βούλευμα αποφάσισε την απαλλαγή του από την κακουργηματική κατηγορία της «συνέργειας σεληστεία». Είναι μια μεγάλη νίκη αλλά συνεχίζουμε απαιτώντας την απόσυρση όλων των σε βάρος του κατηγοριών και την πλήρη αθώωσή του.

Για μας η υπόθεση του Πέτρου Καπετανόπουλου δεν αφορά μόνο τον ίδιο. Αφορά όλους τους εργαζόμενους και ανέργους (ντόπιους και μετανάστες), τους νέους, τους αντιφασίστες και γενικά κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. Είναι ένας αγώνας ενάντια στο φασισμό, στο καθημερινό φαινόμενο των βασανισμών των μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (Αμυγδαλέζα), αλλά και στα κάτεργα της απάνθρωπης εργασιακής τους εκμετάλλευσης. Αγώνας ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, ενάντια στην υποτίμηση της ζωής μας (ανεργία, απολύσεις, συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, φτώχεια, εξαθλίωση), ενάντια στην κατάργηση κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος και ελευθερίας, ενάντια στο ξεπούλημα κάθε
δημόσιου και κοινωνικού αγαθού.

Δεν εφησυχάζουμε ειδικά τώρα που το κράτος εφαρμόζοντας τους μνημονιακούς νόμους 4057/2012,4093/2012 και 4111/2013 με στόχο να αποδυναμώσει τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες και να εκμηδενίσει τις αντιστάσεις, καταδικάζει εργαζόμενους για τη συλλογική τους δράση, βαπτίζοντας επίορκους και απολύοντας όσους αγωνίζονται και όσους είναι έξω από τα πλαίσια του «πολιτικώς ορθού». Έτσι και ο Πέτρος Καπετανόπουλος κινδυνεύει ως δημόσιος υπάλληλος (εργάζεται στον ΟΑΕΔ), να χάσει την εργασία του. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στον κοινωνικό κανιβαλισμό, στη λογική της απάθειας και της απαίτησης για τυφλή υπακοή στις εντολές της εξουσίας. Η στάση του Πέτρου ταυτίζεται με την ανθρωπιά αλλά και τα ταξι-
κά μας συμφέροντα. Ξεπερνάει τα όρια της προσωπικής του περιπέτειας και αφορά όλους όσους αγωνίζονται και πιστεύουν ότι το αυτονόητο της πράξης του ταυτίζεται με το αυτονόητο της αθωότητάς του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *