Παρουσίαση του βιβλίου “Ο άγνωστος Βάρναλης και 19 αδημοσίευτα ποιήματά του” στη Θεσσαλονίκη

Πρόσκληση Θεσσαλονίκης 2aΑνήμερα της επιβολής της 7χρονης στρατιωτικοφασιστικής χούντας των συνταγματαρχών γίνεται στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του βιβλίου του Ηρακλή Κακαβάνη : “Ο άγνωστος Βάρναλης και 19 αδημοσίευτα ποιήματά του”. Μια ευκαιρία να μιλήσουμε για το λόγο και τη στάση ζωής του Κώστα Βάρναλη που παραμένει πεισματικά επίκαιρος στις μέρες μας. Συνεχίζει να είναι η Ακοή του Κόσμου, το ξυπνητήρι της συνείδησής μας και ο οδηγητής μας  για την αλλαγή της κοινωνίας.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Δημοτική Βιββλιοθήκη Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις ΕΝΤΟΣ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27, 2ος όροφος – τηλ. 2310 374807-8).

Στην εκδήλωση, για τον Κώστα Βάρναλη και το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

-Γιώργος Χουρμουζιάδης, αρχαιολόγος, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ
-Γιώργος Φαρσακίδης, Εικαστικός – Ζωγράφος
-Περικλής Παυλίδης, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ
-Σοφία Τεμεκενίδου, φιλόλογος
-Γιώργος Σαρρής, τραγουδοποιός
-Γιάννης Καλατζόπουλος, ηθοποιός.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Απόστολος Λυκεσάς, ενώ μελοποιημένα τραγούδια του Βάρναλη θα ερμηνεύσει ο Μάκης Σεβίλογλου με το συγκρότημά του.

Επίσης, ομάδα ηθοποιών της Θεσσαλονίκης θα αποδώσει υπό τη μορφή θεατρικού αναλογίου την κατάθεση του Κώστα Βάρναλη στη δίκη Λουντέμη το 1956 και θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ποιητή και ρεπορτάζ από την πάνδημη κηδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *