O Σύλλογος “Γιάννης Κορδάτος” – Για τα γεγονότα της Μανωλάδας

ΚΟΡΔΑΤΟΣΗ δολοφονική επίθεση απέναντι στους εργάτες γης στην Μανωλάδα δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως ένα “ακραίο” μεμονωμένο φαινόμενο, αποκομμένο από τις υπόλοιπες εξελίξεις της ελληνικής κοινωνίας των μνημονίων,της εκρηκτικά αυξανόμενης ανεργίας, της συνεχιζόμενης καταπάτησης και αφαίρεσης κάθε εργασιακής κατάκτησης, της γιγάντωσης του φασιστικού φαινομένου  και την πλήρη αποθράσυνση της εργοδοσίας σε κάθε κλάδο δουλειάς.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει την  πλήρη αποχαλίνωση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης η οποία έχει πιο οξυμένα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά απέναντι στο πιο αδύναμο και ευπαθές κομμάτι της εργατικής τάξης που είναι οι ξένοι εργάτες. Δεν είναι η πρώτη φορά που στα σύγχρονα κάτεργα της Μανωλάδας ξεγυμνώνεται η αστική δημοκρατία και νόμοι. Είναι εκεί που με τον πιο γλαφυρό τρόπο πέφτει το φύλλο συκής, μια αστικής δημοκρατίας κατά τα άλλα ευαίσθητης, ανθρωπιστικής και υπερασπίστριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αποτελεί χρέος όλων μας η οργάνωση ενός μαζικού λαϊκού συλλαλητηρίου το οποίο όχι μόνο θα απαιτήσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην αποστολή του μηνύματος ότι η εργατική τάξη έχει τα απαραίτητα αντανακλαστικά που δεν θα επιτρέψουν την αποθράσυνση της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζομένους.

Ζητάμε από τους μαζικούς φορείς που βρίσκονται απέναντι στις πολιτικές που μας βυθίζουν όλο και βαθύτερα σε έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, να συντονισθούν και να οργανώσουν μαζικό λαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την δολοφονική επίθεση στην Μανωλάδα.
– Άμεση τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης.
– Καταδίκη των τοπικών αρχών και της κυβέρνησης που συντηρούν το καθεστώς της εργοδοτικής ασυδοσίας.
– Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων καθώς και της δανειακής σύμβασης.

Έλληνες και ξένοι εργάτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Αντίθετα έχουν κοινό εχθρό και καθήκον τους είναι η κοινή πάλη ενάντια σε ό,τι τους διαλύει τις ζωές.

Σύλλογος διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης ΓΙΑΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *