Μίνι μνημόνιο με διαδικασίες έκτακτης ανάγκης

imagesΓράφει ο β.ariaditis

Με τον τρόπο που ξέρει η κοινοβουλευτική χούντα του κοινωνικού πόλεμου θα περάσουν τα νέα μέτρα που επιτάσσουν οι μνημονικές συμφωνίες για την «εξόφληση» των συνεταίρων δανειστών. Δηλαδή με μία και μοναδική ρύθμιση και με την τακτική του κατεπείγοντος, όπως είθισται να πράττει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επέβαλε η ντόπια και διεθνής αστική τάξη στην Ελλάδα..

Όπως όλα δείχνουν μεταξύ της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικας έχει επέλθει συμφωνία και έχει αποφασισθεί να τελειώσει το θέμα μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, πριν κλείσει η βουλή για τις γιορτές του Πάσχα και πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα συνέρθει τον Μάιο.

Βέβαια όσο μένει ακόμα καιρός η άθλια κυβέρνηση θα παίξει το παιχνίδι των εκβιασμών της τρόικας από την μια μεριά και της σθεναρής αντίστασης από μέρους της  από την άλλη, με το καμένο χαρτί της δήθεν «ευαίσθητης κοινωνικά» ΔΗΜΑΡ,να πρωταγωνιστεί και  για να επεμβαίνει για να σώσει υπεύθυνα και από τα «αριστερά» την κατάσταση.

Έτσι λοιπόν ο εκλεκτός υπάλληλος του Ευρωπαϊκού τραπεζικού  συστήματος και υπουργός οικονομικών Στουρνάρας στη «ρύθμιση» – νομοσχέδιο που θα καταθέσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  θα περιλαμβάνει:

. Τις 15.000 απολύσεις μονίμων υπαλλήλων από το δημόσιο έως το 2014 και 4.000 έως τα τέλη Ιουνίου, αποψιλώνοντας ότι απόμεινε από τις κοινωνικές υπηρεσίες, και ξεκινώντας έναν ανελέητο νέοσυντηρητικό – ιδεολογικό  πογκρόμ σε βάρος της έννοιας της  σταθερής και μόνιμης εργασίας.

.Τη συνέχιση και το 2013 της είσπραξης του χαρατσιού ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
.Την υιοθέτηση νέου φόρου ακινήτων από το 2014.
.Τις ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.( Τους τρόπους δηλαδή που θα διευκολύνουν ή θα απαλλάξουν  τους μεγαλοωφειλέτες από τα χρέη τους προς το δημόσιο)
.Θέματα επέκτασης της «απελευθέρωσης επαγγελμάτων», όπου περιλαμβάνεται και το ζήτημα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Κυριακές,μια πάγια απαίτηση των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων εδώ και αρκετό καιρό. .
.Την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμα επεισόδιο του κοινωνικού πολέμου που έχει  κηρύξει τα τελευταία χρόνια στον κόσμο της εργασίας, η άρχουσα τάξη της χώρας σε συνεργασία με τους διεθνής συμμάχους της και που θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση  την άγρια εκμετάλλευση, αυξάνοντας τα κοινωνικά αδιέξοδα .για χάρη του κεφαλαίου και της ανελέητης κρίσης του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *