Φτύστε τους!!

«Η έναρξη απευθείας συνομιλιών στην Ουάσιγκτον του Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Μαχμούτ Αμπάς συντηρούν την ελπίδα για την επίτευξη της ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, η οποία όμως υποσκάπτεται τόσο από την πολιτική των εβραϊκών εποικισμών όσο και από τους πυραύλους της Χαμάς που πρέπει άμεσα να σταματήσουν. Η ειρηνική και ασφαλής συνύπαρξη δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, δεν επιτυγχάνεται με την προσφυγή σε ακραίες πολιτικές πρακτικές που ενισχύουν αντί για τον εποικοδομητικό διάλογο τη θρησκευτική και εθνική μισαλλοδοξία. Επισημαίνουμε τη σοβαρή ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ενωσης που, αντί να πρωταγωνιστεί, θα είναι απούσα από μια τέτοια σημαντική διεθνή διαδικασία, αφού η ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική της πολιτική, λαίδη Αστον, επέλεξε άλλες προτεραιότητες».

Η παραπάνω ανακοίνωση είναι της «Δημοκρατικής Αριστερά» του πολιτικού μορφώματος του Φ. Κουβέλη και της παρέας του, που έγινε με αφορμή την έναρξη των απευθείας συνομιλιών  Νετανιάχου – Αμπάς.

Μόνο αηδία μπορείς να νιώσεις διαβάζοντας μια τέτοια ανακοίνωση από ένα κόμμα που έχει στον τίτλο του την λέξη «Αριστερά». Τι να πρωτοσχολιάσεις;
Το ότι τσουβαλιάζει έναν λαό που εδώ και δεκαετίες σφαγιάζετε από τους κατακτητές του, με τους θύτες του;
Ότι δεν βρίσκει να πει μια λέξη συμπαράστασης για τον παλαιστινιακό λαό που Ισραήλ και Αμερική έχουν αναγκάσει να ζει σε μια τεράστια φυλακή –έτσι κατάντησαν την Γάζα- όπου η ζωή θα είναι αφόρητη έως αδύνατη;
Ότι κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε θύτες και θύματα; Θύματα, που ακόμα δεν έχουν κλείσει οι πληγές τους που τους άνοιξε το ναζιστικό κράτος του Ισραήλ όταν για 23 μερόνυχτα απ’ τις 27 Δεκέμβρη του 2008 ο ουρανός της Λωρίδας της Γάζας έβρεχε θάνατο και φωτιά.

Το κόμμα του Κουβέλη χαρακτηρίζει «σημαντική διεθνή διαδικασία», τις μεθοδεύσεις που γίνονται μεταξύ Αμερικανών ιμπεριαλιστών, του ηγέτη του σιωνιστικού κράτους Νετανιάχου, και του αμερικανόδουλου δικτατορίσκου Αμπάς ώστε να υλοποιηθούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί της Αμερικής και των συμμάχων της στην Μέση Ανατολή. Δίνει με τον τρόπο του εξετάσεις απέναντι στους ιμπεριαλιστές.

Αυτοί την δουλειά τους κάνουν αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Στην προκειμένη περίπτωση την Παλαιστινιακή Αντίσταση. Και το μήνυμα των διαθέσεων του Παλαιστινιακού λαού το είδαμε την Τρίτη όταν χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν έξω από το προσφυγικό στρατόπεδο της Τζαμπάλιγια (στη Λωρίδα της Γάζας) κατά των «ειρηνευτικών» συνομιλιών που διεξάγονται στην Ουάσιγκτον.

Τα λόγια του βουλευτή της Χαμάς Μασίρ Αλ-Μάσρι δίνουν το όλο κλίμα: «Αυτή είναι η γλώσσα των διαπραγματεύσεων που χρησιμοποιεί ο παλαιστινιακός λαός. Οι συνομιλίες μέσω των τουφεκιών κι όχι των ασήμαντων διαπραγματεύσεων στις οποίες οι παραχωρήσεις γίνονται μόνο στα παλαιστινιακά δικαιώματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *