Ρεκόρ ανεργίας-Δραματική μείωση μισθών και συντάξεων (2 Βίντεο)

111111Δραματικά είναι τα στοιχεία που δίνει η Eurostat με την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία σε όλες της χώρες της Ευρωζώνης, με τους νέους κάτω από 25 χρόνων, η νέα εργατική βάρδια δηλαδή να βρίσκεται σε πιο τραγική κατάσταση αφού σχεδόν 6 στους 10 νέους είναι άνεργοι.

Το πιο συγκλονιστικό απ’ όλα όμως –απ’ ότι ακούμε, στο βίντεο που παραθέτουμε- είναι αυτό που μας λέει ο Σάββας Ρομπόλης, Επιστημονικός Διευθυντής Ινστιτούτου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Επικαλούμενος μελέτη του Ινστιτούτου που διευθύνει εκτιμάει ότι στο τέλος του 2013 η ανεργία θα φτάσει στο 29-30%

Αμφισβήτησε την εκτίμηση του Α. Σαμαρά ότι «φρενάρει» η ανεργία, λέγοντας ότι οι δικές τους μελέτες αναφέρουν ότι στα τέλη του 2014 θα υπάρχει image002περαιτέρω άνοδος της ανεργίας φτάνοντας στο 31,5% τονίζοντας ότι υπάρχουν άλλα Ινστιτούτα ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα που εκτιμούν ότι η ανεργία θα φτάσει το 35%.

Το πιο σημαντικό, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο επιστήμονα είναι ότι μέχρι το 2025 (!!!) δεν προβλέπεται αισθητή μείωση της ανεργίας.

Πέρα απ’ αυτό και σύμφωνα πάντα με την έρευνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο χρονικό διάστημα 2010-2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν χάσει το 50% του εισοδήματος τους (!!!), ενώ στο διάστημα 2009-2012 οι Ελληνες κάτω απ’ το όριο της φτώχειας έχουν αυξηθεί κατά 1.700.000!!! Στην ακραία φτώχεια  δηλαδή άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο που πηγαίνουν στα συσσίτια έχουν ξεπεράσει το 1.000.000!!!

Το δράμα είναι ότι εξακολουθούμε μοιρολατρικά να παρακολουθούμε άλλους να καθορίζουν την ζωή μας, χωρίς εμάς, εναντίον μας, και δεν βγαίνει ο λαϊκός παράγοντας δυναμικά στο προσκήνιο για να χαράξει άλλους ορίζοντες αισιοδοξίας και να μην αφήνουμε μόνο την αστική τάξη να διεξάγει ταξικό πόλεμο οδηγώντας τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση.

Πηγή:Το Μπλοκ μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *