Πρωτομαγιά 127 χρόνια μετά.. Επίκαιρο το Νέο Σικάγο της Εποχής μας.! Βίντεο από τη συγκέντρωση στο Μουσείο

a11Σε μια δύσκολη εποχή για την εργατική τάξη από την άγρια επίθεση που δέχεται  δέχεται από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση των εργατών του Σικάγου αλλά και για να στείλουν μήνυμα αγώνα και ανατροπής των πολιτικών που εφαρμόζει η  αντεργατική κυβερνητική τρόικα.

127 χρόνια μετά το ηρωικό Σικάγο και η εργατική τάξη της Ελλάδας βρίσκεται σε ένα πρωτοφανή πόλεμο από την πλευρά των αφεντικών και των πολιτικών εκφραστών τους σε δικαιώματα, συνθήκες εργασίες και κατακτήσεις που κάνουν την αναγκαιότητα για ένα Σικάγο της εποχής μας επιτακτικά επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.
Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Βόλο και σε άλλες πόλεις της χώρας έγιναν χτες ανεξάρτητες από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία εργατικές συγκεντρώσεις  με μορφές και περιεχόμενα ταξικής σύγκρουσης και ανατροπής.

Στην Αθήνα ύστερα από κάλεσμα του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων καθώς και άλλων εργατικών συλλογικοτήτων έγινε η κεντρική συγκέντρωση και ακολούθησε πορεία προς τη βουλή. Σύντροφοι με την κάμερα του «Βαθύ Κόκκινο» ήταν εκεί και σας παραθέτουμε τα βίντεο από τις στιγμές της συγκέντρωσης και της διαδήλωσης.
Ακούμε τις Ομιλίες: Του Διονύση Αμπάτη, πρόεδρο των Εργαζομένων Καθηγητών στα φροντιστήρια, του Νίκου Αντωνίου πρόεδρο του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου Αττικής, καθώς επίσης και χαιρετισμό από τον Lionel Zivals συνδικαλιστή από την Αργεντική

Δηλώσεις κάνουν, ο Αντώνης Δραγανίγος  από το σωματείο της ΜΟΔ, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα, και ο Σταύρος Σκεύος, μέλος του Δ.Σ του σωματείου στη WIND.

Μία απάντηση στο “Πρωτομαγιά 127 χρόνια μετά.. Επίκαιρο το Νέο Σικάγο της Εποχής μας.! Βίντεο από τη συγκέντρωση στο Μουσείο”

  1. Παρόλο τη μη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις….η εξέγερση του Σικάγου δείχνει το δρόμο και το προλεταριάτο θα απελευθερώσει την κοινωνία από την εκμετάλλευση και την καταπίεση….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *