Γλείφουν εκεί που πριν έφτυναν

Ο Νίκος Μπογιόπουλος του «Ριζοσπάστη», σήμερα στην στήλη του, παραθέτει αποσπάσματα από άρθρο του Π. Τατούλη που δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτέμβρη του 2008, στo οποία ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου (Με την στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ για να μην ξεχνιόμαστε), δηλώνει ότι:

«α) ο Παπανδρέου είναι δημιούργημα της “οικογενειοκρατίας” και του “φαβοριτισμού”,
β) αισθάνεται “πρίγκιπας” που έχει “αυλή’, η οποία “του υπαγορεύει την πολιτική του”,
γ) ηγείται ενός ΠΑΣΟΚ που οι εσωτερικές του ισορροπίες καθορίζονται από το γεγονός ότι “είναι πολλά τα λεφτά της εξουσίας” (!)
αυτά και όλα τα υπόλοιπα για τον Παπανδρέου, που περιγράφεται ως άνθρωπος
με “βαθύτατα θολό” όραμα που προκαλεί “μόνο ειρωνικά μειδιάματα”,

Και καταλήγει ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη»

«Ασχετο: Γνωστή είναι η άποψη στην οποία έχει κατασταλάξει η συνείδηση του ελληνικού λαού για εκείνους που “γλείφουν εκεί που πριν έφτυναν”.
Παράγωγη της πρώτης είναι και η άποψη του ελληνικού λαού για τους άλλους. Αυτούς, δηλαδή, τους “φτυσμένους”, που φτάνουν να “γλείφουν εκείνους που πριν τους έφτυναν”».

Εδώ θα θέλαμε να προσθέσουμε και μια άλλη πτυχή από τον βίο και την πολιτεία του Π. Τατούλη. Το
 πρώην στέλεχος της Ν.Δ θήτευσε σε υπουργική καρέκλα επί εποχής του Κ. Καραμανλή. Μάλιστα όταν είχε σκάσει μύτη η ιστορία με τον Ζαχόπουλο είδε δώσει συνέντευξη στον Ν. Κακαουνάκη στην οποία έλεγε ότι είχε ενημερώσει με επιστολές του τον πρώην πρωθυπουργό για όλες τις δραστηριότητες του Ζαχόπουλου, στο υπουργείο Πολιτισμού, και ο πρωθυπουργός σφυρούσε αδιάφορα καλύπτοντας τον εκλεκτό του Ζαχόπουλο.

«Αν αποκαλυφθεί το περιεχόμενο των επιστολών, θα κλάψουν μανούλες και θα φανεί για μία ακόμη φορά η ολιγωρία σε ζητήματα διαφθοράς», έλεγε χαρακτηριστικά σ’ αυτή του την συνέντευξη ο Τατούλης.

Ομως από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Κι αυτός ο πολιτικάντης που κλείνει σε όλους τους τόνους την λέξη «διαφάνεια» δεν θεώρησε χρέος του να δώσει αυτές τις επιστολές στην δημοσιότητα.

Λεπτομέρεια θα πείτε, αλλά έχει κι αυτή την σημασία της.

0 απαντήσεις στο “Γλείφουν εκεί που πριν έφτυναν”

  1. Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΒΛΑΧΟ-ΔΗΜΑΡΧΟ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ!!
    Μηπως πρεπει να πεσουν μερικες βροντερες σφαλιαρες;
    Ακου ρε πουστη που φτασαμε,ο Καρατζαφερογελοιος με το βαμμενο μαλλι, να στηριζει Τατατατουλη,που στηριζει κι ο Γιωργουλης..
    Δεν γαμιομαστε ν απρισουμε κι εμεις;

  2. ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΓΛΩΣΙΑΣ.
    Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *