Ανεμομαζέματα …

“Δεν ξέρουμε αν τελικά το «Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης» του Αλέκου Αλαβάνου προετοιμάζετε σύντομα να διαχωρίσει την θέση του από τον Σύριζα.

Αυτό που μάθαμε σήμερα είναι ότι στελέχη του «Μετώπου» συναντήθηκαν με στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην συζήτηση που επακολούθησε υπήρξε ταύτιση απόψεων σε μια σειρά ζητήματα. Όπως στο να προβληθεί το αίτημα για στάση πληρωμών και έξοδο απ’ το ευρώ, ενώ συζητήθηκε αν θα μπορούσε να υπάρξει κοινή κάθοδος στις περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο –ακούστηκε ότι θα μπορούσε να ηγηθεί ενός τέτοιου σχήματος η Νάντια Βαλαβάνη που ναι μεν πρόσκειται στο «Μέτωπο» αλλά διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ- τότε το πλήγμα για τον Σύριζα θα είναι σημαντικό δεδομένου ότι μαζικές συνιστώσες του θα ακολουθήσουν το εγχείρημα του Αλαβάνου.

Λέτε να έφτασε η στιγμή που θα μπει ταφόπλακα στον πολιτικό σχηματισμό που λέγετε Σύριζα;”.

Αυτά γράφαμε από τον Μάιο ήδη στο μπλογκ μας. Δεν πρέπει να είχαν αίσιο τέλος οι όποιες συνομιλίες υπήρξαν μεταξύ στελεχών του ΝΑΡ και του «Μετώπου» αφού το ΝΑΡ εμφανίστηκε μέσα απ’ τις σελίδες του «Πριν» να επιδιώκει την κατάρτιση «ψηφοδελτίων όπου θα συσπειρωθούν όλες  εκείνες οι δυνάμεις που θέλουν να παλέψουν από αντικαπιταλιστικές θέσεις για την απόκρουση και το σάρωμα του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, αποφασιστικής καταδίκης του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ΝΔ, για μια άλλη Αριστερά, σε διάκριση από την Αριστερά της ήττας, που με διαφορετικό τρόπο εκφράζουν οι ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ» χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στο «Μέτωπο» του Αλαβάνου, που σημειωτέον δεν έχει διαχωρίσει την θέση του από τον Σύριζα.

Εδώ όμως πρέπει να προσθέσουμε την δήλωση του Αλαβάνου που χαρακτηρίζει την πρόταση του για την υποψηφιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη «ως ύστατη κίνηση, προκειμένου να εξασφαλισθεί η κοινή παρουσία της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» του οποίου ηγείται, αν δεν γίνει δεκτή η πρόταση του, να αποχωρήσει από τον Σύριζα. “Σε εποχές κρίσης έχουμε συνήθως διαιρέσεις”, τόνισε σε άλλη δήλωση του αναφέροντας το παράδειγμα της διάσπασης από τον Ανδρ. Παπανδρέου της Ένωσης Κέντρου και της δημιουργίας του ΠΑΣΟΚ.

Μια πρώτη προσέγγιση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές κάναμε εδώ και θα επανέλθουμε. Όμως μιας και αναφερθήκαμε στην Νάντια Βαλαβάνη θα θέλαμε να επαναλάβουμε απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας:

“Δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα τα όσα συμβαίνουν στον Σύριζα.

Δεν σημαίνει όπως ότι δεν εκτιμούμε άτομα που υπάρχουν στις τάξεις του και έχουν δώσει μάχες στο πεζοδρόμια. Ασχετα τι αντιμετώπιση είχαν απ’ τους ψηφοφόρους αυτού του κόμματος.
Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για την Νάντια Βαλαβάνη μια αγωνίστρια που έδωσε μάχες και πάντα στάθηκε όρθια.
Στις εκλογές, όμως, έλαβε πολύ λιγότερους ψήφους απ’ τον Γρηγόρη Ψαριανό, ένα τύπο δημιούργημα των ΜΜΕ και δεν εκλέχτηκε βουλευτής…

Και εξακολουθούμε να έχουμε την απορία πώς ένα άτομο σαν την Νάντια Βαλαβάνη μπορεί να βρίσκεται στους κόλπους ενός κόμματος που δίνει συνέχεια εξετάσεις καλής διαγωγής στην αστική τάξη –μέχρι διοργάνωση κοινού συλλαλητηρίου με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα κατά της «τρομοκρατίας» πρότειναν στελέχη του Σύριζα”.

Υ.Γ Προς το παρόν η διάσπαση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ φαίνετε αναπόφευκτη μετά την ανακοίνωση του εργατολόγου Α. Μητρόπουλου ότι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, «κατεβαίνει» ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Την συγκεκριμένη υποψηφιότητα παρουσιάζονται να υποστηρίζουν πολλά στελέχη απ’ το δυναμικό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ 2 Τα όσα διαδραματίζονται στο πολιτικό μόρφωμα ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και πιθανόν να βάλουν ταφόπλακα σ’ αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση με την ανάγκη ανάπτυξης της ταξικής συνείδησης ώστε να υπάρξουν ενέργειες που θα τείνουν να μετατρέψουν την κρίση του καπιταλισμού σε επαναστατική κρίση, και οφείλονται σε προσωπικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

0 απαντήσεις στο “Ανεμομαζέματα …”

 1. Είναι βαθιά ενοχλητικό η αριστερή πολιτική να αναπαράγει τους όρους και τα χαρακτηριστικά της πολιτικής που ασκούν τα αστικά κόμματα.(παραγωντισμός-ιντριγκες-διάδρομοι και μεθοδεύσεις εν κρυπτό)
  Δέν ξέρω τί έκανε το ΝΑΡ,η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και ο Λαφαζάνης.Αυτό που ξέρω είναι ότι το πολιτικό πλαίσιο,οι στόχοι και το περιεχόμενο που έχουν περιγράψει αυτοί οι χώροι μπορεί να τέμνεται,αλλά δέν ενώνεται.Αυτό σημαίνει ότι η ενότητα στους αγώνες είναι αυτονόητη,κάτι που δέν είναι με τα σημερινά δεδομένα η προοπτική,η συμπόρευση και η συμφωνία σε κεντρικά πολιτικά και στρατηγικά ερωτήματα.
  Αυτά για σοβαρά.Τώρα εξυπνάδες άλλου είδους…ας μήν τις σχολιάσω.
  (Έχω ποιό ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω απο το να …τρολάρω(που δέν ξέρω και τι πάει να πεί)).
  Τα περι τρωκτικού(απευθύνομαι στους διαχειριστές)δέν ήταν κατηγορία,ήταν επισήμανση.

 2. Ρε antistasi κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; !!!!

  Κάνουμε εισαγωγή στο τωρινό σχόλιο μας παραθέτοντας απόσπασμα από μια ανάρτηση που είχαμε κάνει τον Μάη. (Γ’ αυτό υπάρχει και η παραπομπή άλλωστε http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/05/blog-post_5131.html).

  Τόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθείς;
  Εκτός φυσικά και αν κάνεις σχόλια για να τρολάρεις …

 3. ΑΝΑΡΤΗΣΗ…
  Αυτό που μάθαμε σήμερα είναι ότι στελέχη του «Μετώπου» συναντήθηκαν με στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην συζήτηση που επακολούθησε υπήρξε ταύτιση απόψεων σε μια σειρά ζητήματα.

  ΣΧΟΛΙΟ…
  Γράψαμε ότι από τον Μάη έγιναν συζητήσεις μεταξύ στελεχών του Μετώπου και της Ανταρσύας στις οποίες «υπήρξε ταύτιση απόψεων σε μια σειρά ζητήματα. Όπως στο να προβληθεί το αίτημα για στάση πληρωμών και έξοδο απ’ το ευρώ, ενώ συζητήθηκε αν θα μπορούσε να υπάρξει κοινή κάθοδος στις περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη».
  Την αξιοπιστία του μπλογκ μας δεν την ρισκάρουμε με τίποτα. Αλλωστε είμαστε πολλά χρόνια στην μπλοκόσφαιρα και έχουμε δώσει δείγματα γραφής.

  ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΗ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ?
  Τώρα αμα απαντήσω σ'όποιον βρίζει θα καντήσω σχολιαστής του indymedia και δέν το θέλω.

 4. Magadasi tou Antistasi.gr
  Σου ερχομαστε με χιλια.
  Αλλα για πες μας εχει καμια θεση για την Γιολαντα στο τρενο;
  Ακουσε πως ειναι τζαμπα και θελει να φερει και τον γκομενο..Ν ανεβει ρε;
  Ο τρωων-τουλης

 5. Ρε συ antistasi.gr,
  τι παπαριες ειναι αυτες που αμολαρεις περι τρωκτικου;
  Δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι το μαγαζακι εχει χτυπησει μπιελα;
  Ειστε για τα μπαζα ολοι!Εδω ο κοσμος καιγεται κι εσεις δεν μπορειτε να μοιρασετε δυο γαιδουριωνε αχυρο!
  Ο καθενας εκει μεσα εχει το δικο του μπαιρακι αλλου τραβαει ο Τσιπρας,αλλου ο Αλαβανος,αλλου η Ανταρσυα και δεν συμμαζευται παστορα μου..
  Να τελειωνουμε μια για παντα,πριν σας πεταξει ο Λαος ολους στον υπονομο της ιστοριας..
  Ριχτε μια ματια απο την μεταπολιτευση και θα καταλαβετε οτι το μονο που ενδιεφερε τους διαφορους καραγκιοζηδες του συναφιου ηταν μια θεσουλα για την κονομα στο αστικο καθεστως!
  Και σημερα ο Αλαβανος(μα τι λετσος!)εβγαλε και ουλτματο οτι θα κηρυξει την Αττικη αυτονομο κρατιδιο του.!Δεν γαμιομαστε ν ασπρισουμε βρε Αλαβανε με τις βιλες στην Πεντελη και την Τηνο!!
  ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ

 6. Προς @antistasi.gr

  Την αξιοπιστία του μπλογκ μας δεν την ρισκάρουμε με τίποτα. Αλλωστε είμαστε πολλά χρόνια στην μπλοκόσφαιρα και έχουμε δώσει δείγματα γραφής.

  Γράψαμε ότι από τον Μάη έγιναν συζητήσεις μεταξύ στελεχών του Μετώπου και της Ανταρσύας στις οποίες «υπήρξε ταύτιση απόψεων σε μια σειρά ζητήματα. Όπως στο να προβληθεί το αίτημα για στάση πληρωμών και έξοδο απ’ το ευρώ, ενώ συζητήθηκε αν θα μπορούσε να υπάρξει κοινή κάθοδος στις περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη».

  Τι στοιχεία θες; Που έγιναν οι συζητήσεις και ποιοι συμμετείχαν; Κανένα πρόβλημα να τα παραθέσουμε αρκεί να υπάρξει διάψευση από αυτές τις συλλογικότητες ότι δεν υπήρξαν συναντήσεις και συζητήσεις και τα όσα γράψαμε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

  Προσπερνάμε το ύψος του σχολίου σου και τις αστειότητες περί τρωκτικού που γράφεις.

 7. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ(??).
  Εάν έχετε στοιχεία για ότι γράφεται(περι συναντήσεων συριζα-ανταρσυα-ναρ κλπ) ΠΕΙΤΕ ΤΑ!!.Το να αναπαράγεται το μοντέλο της αστικής δημοσιογραφίας για να φανείτε ενήμεροι- δυκτιωμένοι και άλλα όμορφα δέ λέει τίποτε σε κανένα ή μάλλον λέει ότι όσα δέ φτάνει η αλεπού τα κάνει αναρτήσεις.Αυτό δέ σημαίνει ότι δέν έγιναν ή δέ θα γίνουν συναντήσεις.Αυτό σημαίνει ότι τίποτε δέ θα προχωρήσει χωρίς τη συμμετοχή και τη συναίνεση του κόσμου της αριστεράς,όπου και εάν στεγάζετε.

 8. Που πα ρε Αλαβανο,ξυπολυτος στ αγκαθια;
  Δεν γροικας ουρε τα παληκαρια του Συριζα που κλαινε κι οδυρονται;
  Αλαωανο για πες αλευρι;
  Ο Μπαροζο σε γυρευει..
  Τα παιρνεις χοντρα απο τις Βρυξελλες..
  Ρε συ Αλμπανε σου κοψανε και δυο συνταξεις;
  Αληθεια ποσα αρπαζεις ως συνταξιουχος ευρωβουλευτης;
  Δωσε τα λεφτα στο Λαο,ρεεεεεε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *