Κάτω τα χέρια από τους πολιτιστικούς χώρους!

anaireseisΟι νέοι Βάρβαροι Δεν Θα Περάσουν -Ανακοίνωση της Λέσχης Αναιρέσεις

Αγανάκτηση και οργή προκαλεί στους εργαζόμενους στο τομέα του πολιτισμού και σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, η απόφαση της άθλιας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να προχωρήσει σε απολύσεις στο Εθνικό Θέατρο, τη λυρική σκηνή, σε περιφερειακά θέατρα, στον οργανισμό του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης και σε μια σειρά άλλους πολιτιστικούς φορείς, οδηγώντας τους στο μαρασμό και τη κατάργηση.  Η ένταξη των πολιτιστικών ιδρυμάτων στο πρόγραμμα των απολύσεων 15000 χιλιάδων υπαλλήλων,  ώστε να καλυφθεί το πλάνο της τρόικας και της κυβέρνησης, δίνει τη χαριστική βολή σε ένα χώρο που η κρίση τον χτυπά με έντονη σκληρότητα. Πολύ περισσότερο δε που αυτή η απόφαση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την προσπάθεια του δήμου της Αθήνας να κλείσουν μια σειρά εναλλακτικοί χώροι πολιτισμού με αφορμή «κανόνες ασφαλείας».

Είναι προφανές ότι στη νέα αυτοκρατορία του κεφαλαίου και της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, δεν προβλέπεται ούτε άρτος μα ούτε και θεάματα. Σε μια εποχή που θα μπορούσε το σύνολο των εργαζομένων και της νεολαίας να έρθει σε επαφή με τα πολιτιστικά έργα της ανθρωπότητας, όπου οι χώροι του πολιτισμού και της γνώσης να ανοίξουν τις πόρτες τους στο λαό, συμβάλλοντας στην σύγχρονη αναγέννηση που έχουμε ανάγκη, οι βάρβαροι της συγκυβέρνησης επιλέγουν να τους κλείσουν, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία και τη κοινωνία παραδομένη στην αμάθεια και στο πλαστικό «πολιτισμό» της τηλεοπτικής αποχαύνωσης. Τα σχέδια τους δεν πρέπει να περάσουν.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά το τεράστιο έλλειμμα ενός σύγχρονου κινήματος πολιτιστικής χειραφέτησης ενάντια στο σύγχρονο σκοταδισμό του κεφαλαίου και των μηχανισμών του. Ενός κινήματος που θα στέκεται δίπλα στον αγώνα για ψωμί, παιδεία, δημιουργική εργασία και ελευθερία.

Τώρα είναι η στιγμή που οι εργαζόμενοι στο πολιτισμό να ενωθούν στη πάλη με όλους τους εργαζομένους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Η Λέσχη Θεωρίας και Πολιτισμού  «Αναιρέσεις» θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις σε ένα τέτοιο μέτωπο αγώνα και πολιτιστικής αντεπίθεσης των δυνάμεων της εργασίας, της τέχνης και της επιστήμης.

Αθήνα 02/5/2013
www.anaireseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *