Το ξεπούλημα συνεχίζεται

Όπως έχουμε ξαναδεί σε σειρά άρθρων (πχ εδώ και εδώ) ανάμεσα στα “ασημικά” που η κυβέρνηση έχει σκοπό να πουλήσει σε ιδιώτες είναι και η επιχείρηση ύδρευσης. Όπως διαβάζουμε στην “Καθημερινή” σήμερα:

ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ κέρδισαν το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται πως έδειξαν οι ξένοι επενδυτές για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας στο Λονδίνο.

Εκεί βρέθηκε και ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων, κ. Γ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ενημέρωσε τους επενδυτές ότι θα δημιουργηθεί μια εταιρεία συμμετοχών που θα διαχειρίζεται την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Αλλωστε, το ενδιαφέρον των ξένων είναι έντονο για τις κρατικές επιχειρήσεις υδάτων και έχει εκδηλωθεί εδώ και καιρό.

Στο άρθρο της “Καθημερινής” γίνεται επίσης λόγος για ενδιαφέρον των κεφαλαιοκρατών για άλλα “φιλέτα”:

Πάντως, ο κ. Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πωλήσει ποσοστά από τον ΟΠΑΠ, τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, αλλά και τις συμμετοχές του Δημοσίου στα καζίνο. Στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνεται και η ΔΕΠΑ, για την οποία αναμένεται σύντομα η πρόσληψη των συμβούλων, ενώ στο προσκήνιο βρίσκονται πάντα και οι εξελίξεις στο τραπεζικό τοπίο.

Και παρά τη διάψευση του Χριστοδουλάκη, είναι γνωστό πως υπάρχουν μεγάλες πιέσεις για ξεπούλημα και της ΔΕΗ, και του ποσοστού του ΟΤΕ, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη Deutsche Telecom:

ΟΤΕ: Διεύρυνση μεριδίου επιδιώκουν οι Γερμανοί
Την άρση όρου, που προβλέπεται στη συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο, βάσει του οποίου τους απαγορεύεται έως το τέλος του 2011 να αποκτούν μετοχές του ΟΤΕ μέσω του Χ.Α., επιδιώκουν οι Γερμανοί της Deutsche Telecom, προκειμένου να αυξήσουν με ευνοϊκότερους όρους το ποσοστό που κατέχουν στον Οργανισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *