Γνωστή καθιερωμένη πρακτική

Δεν δήλωσε κάτι που δεν ξέραμε σήμερα στην Εξεταστική της Siemens ο Θ.Τσουκάτος.

«Οι χορηγίες στα κόμματα από ιδιώτες είναι παλιά και σε όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική, την κληρονόμησα δεν την καθιέρωσα», μας είπε.
«Ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν, πώς το δικό τους κόμμα – και μιλώ για τα μεγάλα- δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους, με αντίστοιχα ψηλές χορηγίες που ξεπερνούν κατά πολύ το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο οικονομικών ενισχύσεων του σχετικού νόμου», συμπλήρωσε.

Το να λαδώνουν οι καπιταλιστές τα αστικά κόμματα για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες τους όταν νταλαβερίζονται με το δημόσιο είναι κάτι το συνηθισμένο και στην αστική τους λογική των πολιτικάντιδων έχει νομιμοποιηθεί. Αρκεί να θυμηθούμε μια συνέντευξη του Θ. Πάγκαλου (στο njoytv, 26/6/2009): «Εάν του είπαν (σ.σ.: του Τσουκάτου) πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο; Δεν είναι παράνομο!» «Ποιο είναι το αδίκημα που θα μπορούσε να διωχθεί» αναρωτήθηκε. «Βρέθηκε μια εταιρία και του είπε: “πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινε τα στο κόμμα”. Αυτό δεν είναι παράνομο», είχε τονίσει ο σημερινός αντιπρόεδρος της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης.
(Πόσα απ’ τα λεφτά που δίνουν οι καπιταλιστές καταλήγουν σε κομματικά ταμεία και πόσα σε τσέπες πολιτικών στελεχών –θυμηθείτε την ιστορία Αλαφούζου-Μητσοτάκη– είναι κάτι που δεν μας απασχολεί γ’ αυτό και δεν ψάχνουμε να βρούμε που κατέληξαν τα λεφτά που παραδέχτηκε ότι πήρε ο Τσουκάτος).

Η διαπίστωση που περιέχετε στην παρακάτω εικόνα εκφράζει την θέση του μπλογκ μας σ’ αυτό το θέμα και θα ήταν πλεονασμός να γράψουμε οτιδήποτε άλλο για την κατάθεση Τσουκάτου στην Εξεταστική της Siemens.

0 απαντήσεις στο “Γνωστή καθιερωμένη πρακτική”

  1. Ο Τσουκατος φαινεται οτι μας περναει για μαλακες και κανει τον Κινεζο1
    ΕΡΩΤΗΣΗ-κυριε Τσουκατο εγνωριζε ο κ Σημιτης τα οικονομικα του κομματος;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ-μα ο κ Σημιτης δεν ασχολειτο με τα οικονομικα του ΠΑΣΟΚ

    Ακουσατε ρε μαγκες τι ειπε το
    αητοπουλο;Τι τους λες τωρα;
    Καποιος απο τους δυο τα εχει πιασει χιντρα.Η ο Τσουκατος η το κομμα.και επειδη το κομμα εχει αρχηγο θα πρεπει να κληθει στην εξεταστικη ο κινεζος=Σημιτης να μας πει την αληθεια
    Σε διαφορετικη περιπτωση ειναι ολοι συνενοχοισυγκαλυψης της αληθειας

    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    Ο ΑΡΠΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *