«Αρπάξτε ό,τι προλάβετε».

Είναι καταπληκτικός ο τρόπος που σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος –σε ερώτηση δημοσιογράφου- το γεγονός ότι δύο στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου του κυβερνητικού κόμματος και ο ένας μάλιστα είναι και βουλευτής, – Δημαράς και Μητρόπουλος-, θέτουν υποψηφιότητα για την περιφέρεια Αττικής, ενάντια στην κομματική γραμμή του ΠΑΣΟΚ.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την επιλογή του στο πρόσωπο του κ. Σγουρού και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει μία νικηφόρα εκλογή με πολύ καλό, ουσιαστικό, αποτέλεσμα στην περιφέρεια της Αττικής. Από εκεί και πέρα καθένας κάνει τις επιλογές του.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου προπαγάνδας έχει πολλές αναγνώσεις αλλά δεν θέλουμε να μπούμε σε αυθαίρετες υποθέσεις. Το αυτονόητο όμως ερώτημα που προκύπτει είναι: Όταν οποιοδήποτε Πασοκικό στέλεχος κάνει ότι γουστάρει εξυπηρετώντας τις δικές του σκοπιμότητες (και τα συμφέροντα του κάθε είδους) χωρίς να υπάρχει καμιά
κομματική παρέμβαση γιατί αυτό να μην το κάνουν και τα κυβερνητικά στελέχη που κάθονται σε υπουργικές καρέκλες;

Για φέρτε στην μνήμη σας πώς σχολίαζε μεταξύ άλλων η εφημερίδα «Κόντρα» την πρόσφατη απόφαση του Γ. Παπανδρέου να φτιάξει καινούργιο κυβερνητικό σχήμα και τι μήνυμα περνούσε ο πρωθυπουργός σε όσους/ες βρέθηκαν σε υπουργικές καρέκλες: “τους δίνει το σύνθημα «αρπάξτε ό,τι προλάβετε». Οταν βάζεις 48 υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς σε μια κυβέρνηση, σε συνθήκες σαν τις σημερινές, με εδραία την πεποίθηση σε όλους πως ίσως δεν ξαναδούν εξουσία, είναι σαν να αμολάς ένα κοπάδι γίδια σ’ ένα φρεσκοφυτρωμένο αμπελώνα. Μπορεί τα οικονομικά να είναι στριμόκωλα, πάντοτε όμως υπάρχουν περιθώρια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *