Κάτω η επιστράτευση των εκπαιδευτικών

SYLOGOS-ELLH--ALEKSIOYΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                          
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                     
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»   
Ακαρνανίας 65 – 121 35                                         
Τηλ.- Fax : 210 5724139                                        
 http://www.asda.gr/sdpeper
 E-mail: sdpeper@asda.gr
12/5/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι τώρα στους δρόμους του αγώνα!

Για τρίτη φορά φέτος, μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό και τους ναυτεργάτες, το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ εφαρμόζει την πολιτική επιστράτευση, το ακρότατο μέτρο χτυπήματος των αγώνων  των εργαζομένων για την προάσπιση του δικαιώματός τους στη δουλειά και το μισθό.

Με το μέτρο της επιστράτευσης των καθηγητών, ξεπερνούν κάθε όριο της αστικής νομιμότητας: απαγορεύουν την απεργία πριν καν κηρυχθεί.
Ο αγώνας των καθηγητών, ο αγώνας των εκπαιδευτικών, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: η διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτικής που διαλύει συνολικά το δημόσιο τομέα, επιβάλλει κοινωνικό εργασιακό μεσαίωνα σε ολόκληρη την κοινωνία και οδηγεί στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία και στη μετανάστευση την κοινωνική πλειοψηφία.

Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο “νέο σχολείο” της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης

Κανείς να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.

Για να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου της τρικομματικής κυβέρνησης.

Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την επιστράτευση, την τρομοκρατία, το δόγμα νόμος και τάξη δεν θα περάσει.

Νόμος και τάξη σημαίνει από τη μια καταστολή, συκοφάντηση, ανεργία, απολύσεις και από την άλλη φόβος και σκυμμένα κεφάλια. Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης  τη Δευτέρα στις 13 του Μάη.

Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός, έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.

Ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Καλούμε τη ΔΟΕ να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της βάσης για την αγωνιστική συμπόρευση σε όλη την εκπαίδευση.

Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, το Δ.Σ. της ΔΟΕ και την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ  να συντονιστεί σ’ αυτό το αγωνιστικό πλαίσιο και να απαντήσουν άμεσα στον αυταρχισμό και στην καταστολή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

ΤΟ Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *