Γραφικότητες

Από τότε που ο βουλευτής Β. Οικονόμου διαφοροποιήθηκε από τον κυβερνητικό βουλευτικό λόχο (διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ λόγο της στάσης του κατά την ψήφιση του μνημονίου) σαν «συνεπείς πολιτικάντης» έβαλε στόχο να σώσει το πολιτικό τομάρι του.

Διαπιστώνοντας ότι το πολιτικό του μέλλον έχει χρεοκοπήσει στο ΠΑΣΟΚ έβαλε πλώρη για άλλη καρέκλα που θα του εξασφαλίσει τα προς το ζην. Αυτή του δημάρχου Ωρωπού. Προσπάθησε ταυτόχρονα να έχει και ένα διακριτό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας για να ανέβουν οι μετοχές του στο πολιτικό στερέωμα.
Πήρε την πρωτοβουλία, λοιπόν και συγκεντρώνοντας κάποιους Πασόκους διαφωνούντες στο ζήτημα του μνημονίου ίδρυσε το Κέντρο Διαλόγου «Δημοκρατική Συνεννόηση».

Στην προσπάθεια του να αποκτήσει συμμαχίες μετατράπηκε ουσιαστικά σε ένα δεκανίκι του Συνασπισμού. (Αλλεπάλληλες παρουσίες του στον ρ/σ «10,5 στο Κόκκινο», συνεντεύξεις στην «Αυγή»).
Τελικά μαζί με άλλες «Πασοκογενείς» δυνάμεις τα μαγείρεψαν με την Κουμουνδούρου και έτσι υποστηρίζουν τον Αλ. Μητρόπουλο για περιφερειάρχη στην Αττική. (Συνιστώσες του Συν/Σύριζα αντέδρασαν με αποτέλεσμα απ’ την ίδια δεξαμενή ψήφων να διεκδικεί και ο Αλ. Αλαβάνος).

Φυσικά το βασικό για τον Β. Οικονόμου είναι να εξασφαλίσει την πάρτι του. Είχε κάνει λοιπόν τους υπολογισμούς του, που σύμφωνα μ’ αυτούς αφού θα τον υποστηρίξουν κάποιες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και με την στήριξη του Συνασπισμού η καρέκλα του δημάρχου Ωρωπού ήταν εξασφαλισμένη.
Ελα όμως που είναι άλλη η λογική του Οικονόμου και άλλη του Συνασπισμού; Το αποτέλεσμα είναι η Κουμουνδούρου ήταν να ανακοινώσει στον Ωρωπό την υποστήριξη της στο ψηφοδέλτιο που ηγείται η Ιωάννα Στεργίου αφήνοντας ξεκρέμαστο τον Β. Οικονόμου.
Μετά αυτή την εξέλιξη καταλαβαίνετε τα συναισθήματα του πρώην Πασόκου βουλευτή και αντιλαμβάνεστε τους λόγους της αντίδρασης του που εκδηλώθηκε με την δήλωση «Οι επιλογές του Συν στον Ωρωπό βρίσκονται στα όρια της κωμωδίας και της γραφικότητας».

Βλέπετε, οι επιδιώξεις των πολιτικάντηδων δεν τους βγαίνουν πάντα όπως τις είχαν σχεδιάσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *