Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αλεξάτου «Ιστορικό Λεξικό του Ελληνικού Εργατικού κινήματος»

stekiBiblioparousiasiAlexatosΤο Στέκι Μεταναστών οργανώνει παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αλεξάτου «Ιστορικό Λεξικό του Ελληνικού Εργατικού κινήματος» την
Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στο Κηπάκι της Τσαμαδού.
 
Το Ιστορικό Λεξικό του Ελληνικού Εργατικού Κινήματος αποτελεί μια μοναδική προσπάθεια συγκέντρωσης στοιχείων και καταγραφής της ιστορίας του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς, μέσα από 1.400 περίπου λήμματα. Η ύλη του περιλαμβάνει συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς των κοινωνικών κινημάτων, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις όλων των τάσεων, βιογραφικές αναφορές στελεχών του εργατικού κινήματος αλλά και διανοουμένων και καλλιτεχνών που σύνδεσαν τη ζωή και το έργο τους με το εργατικό κίνημα, έντυπα, μεγάλα ιστορικά γεγονότα, καθώς και αναφορές σε ιδεολογικο-πολιτικούς όρους.

Αποτελεί ένα χρησιμότατο εργαλείο για όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ενδιαφέρονται για τα κομμάτια του παζλ που συνέθεσαν την πολύμορφη και άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία του Εργατικού Κινήματος στην Ελλάδα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Όλγα Καρυώτη, πολιτικός επιστήμονας • Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ • Νίκος Γιαννόπουλος, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα • και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Αλεξάτος.

* Σε περίπτωση μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών η εκδήλωση θα γίνει στην Κατάληψη της Τσαμαδού 15.

Πηγή:Στέκι Μεταναστών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *