Ανυπότακτοι δήλωσαν οι καθηγητές μέσα από τις συνελεύσεις τους.Βίντεο από την επίδοση των χαρτιών στην ΕΛΜΕ Χίου

182760_332689440194044_2029206694_nΓράφει ο β.ariaditis

Kόντρα στον αυταρχισμό της κυβερνητικής χούντας και την προβοκατόρικη – αντιαπεργιακή στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, οι επιστρατευμένοι καθηγητές πήραν μαζικά μέρος στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ Πανελλαδικά και ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την κήρυξη της απεργίας τους από την ΟΛΜΕ.

Από νωρίς το πρωί σήμερα τα επιτελεία του καθεστώτος έδωσαν εντολή στα κατασταλτικά τους όργανα να επιδώσουν στους απεργούς τα φύλλα της επιστράτευσης. Δεν δίστασαν ακόμη να μπουν σε σχολεία και να παραδώσουν τα χαρτιά του αίσχους,την ώρα της συνέλευσης των καθηγητών στην ΕΛΜΕ της Χίου για να πάρουν την κατάλληλη απάντηση που βλέπετε στο παρακάτω βίντεο.

 

Η τρομοκρατημένη πολιτική κλίκα των αστών  μετατρέποντας  τους καθηγητές σε επίστρατους ,τα σχολεία  και τους εργασιακούς τόπους της χώρας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης,νομίζει πως θα επιβάλει το νέο αστικό ολοκληρωτισμό,θέτοντας όλη την κοινωνία σε εξαίρεση και τα εργατικα – δημοκρατικά δικαιώματα στο απόσπασμα.

Είναι και είμαστε βέβαιοι πως ο μονόδρομος του εκφασισμού και της αντιδημοκρατικής εκτροπής, κρύβει μέσα του το φόβο για τις μέρες  της οργής που θα ξεσπάσουν αναπόφευκατα. Εχθρός  πλέον του συστήματος που περιφρουρούν, είναι πια όλη η εκμεταλλευόμενη λαϊκή  πλειοψηφία . Ο εργαζόμενος, ο φοιτητής .ο μαθητής, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, όλη η κοινωνία.  Απέναντι μας οι κυρίαρχοι του κεφαλαίου,οι ομώνυμες και ετερώνυμες πολιτικές συμμαχίες με τους διαβαθμισμένους, ξεχωριστούς ρόλους και τις αλληλοεξαρτήσεις τους.

Τα όργανα του κρατικού – εργοδοτικού και κομματικού συνδικαλισμού  με τις τελευταίες τους πράξεις,έχουν πάψει να παίζουν το ρόλο του διαμεσολαβητή και αποσυμπιεστή των κοινωνικών εκρήξεων και γίνονται οι απόλυτοι εγγυητές της διαιώνισης της ταξικής εκμετάλλευσης με τα πιο βάρβαρα και σύγχρονα μέσα.

Το οριστικό πλέον ξεπέρασμά τους είναι απολύτως αναγκαίο.

Διαβάστε επίσης από το Μπλοκ μας:

Υπερψηφίστηκε στις τοπικές ΕΛΜΕ η εισήγηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ

Με μαζική προσέλευση οι καθηγητές προσήλθαν στις τοπικές ΕΛΜΕ υπερψηφίζοντας την πρόταση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που μεταξύ άλλων προέβλεπε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17/5 και 5νθήμερη απεργία από 20/5 έως 24/5/2013.

Εδωσαν έτσι την απάντησή τους σε μια κυβέρνηση αδίσταχτη και αυταρχική που το μόνο που της έμεινε είναι να κυβερνάει με νόμους και διατάγματα.

Πρακτικά και σε σχέση με την διεξαγωγή των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων αυτό μπορεί να μην έχει κανένα αποτέλεσμα, αφού η κυβέρνηση έντυσε στο χακί τους εκπαιδευτικούς και όποιος δεν υπακούσει στο “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” που επιβάλλει, απολύεται και κινδυνεύει με τρίμηνη φυλάκιση, περνάει όμως ένα μήνυμα σε όσους βιάστηκαν να εκτιμήσουν ότι δεν υπάρχει αγωνιστική διάθεση απ’ τον κλάδο,στερούνται συσπείρωσης κλπ.

Με αυτό το βασικό δεδομένο δεν μπορεί να είμαστε υπεραισιόδοξοι και να εκτιμήσουμε ότι αύριο που θα παραστούν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στην Αθήνα, στη γενική συνέλευση της διοίκησης της ΟΛΜΕ θα πάρουν απόφαση να σκίσουν τα χαρτιά της επιστράτευσης και να ακυρώσουν στην πράξη τους κυβερνητικούς αυταρχικούς σχεδιασμούς.

Εχει σημασία επίσης η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ που καταγγέλλει σαν κυβερνητικό δεκανίκι την ΑΔΕΔΥ. Καταγγέλλουμε «σε όλους τους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό την άρνηση της πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να δεχτεί την πρότασή μας για κήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Παρασκευή, 17-5. Η άρνηση αυτή της ΑΔΕΔΥ αντικειμενικά δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει την καταστολή ενάντια στον κλάδο μας»,αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Γ. Γ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *