3η γιορτή σπόρων απο την Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας

flyer+keimenoΗ Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας σας προσκαλεί στην “3η γιορτή σπόρων και παραδοσιακών ποικιλιών” στις 19 Μαΐου 2013 ώρα 10:00π.μ. στον πευκώνα Ορεστιάδας.

 

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε μια κληρονομιά χιλιάδων χρόνων, που όπως την παραλάβαμε, έτσι να την παραδώσουμε στα παιδιά μας, αγνή και άθικτη από εργαστήρια και  μεταλλάξεις. Να θυμίσουμε στους συμπολίτες μας ότι, οι πρόγονοί μας κρατούσαν κάθε  χρονιά σπόρους από τους καρπούς των φυτών τους και τους έσπερναν την επόμενη χρονιά, ξεκινώντας έτσι έναν νέο κύκλο ζωής, χωρίς να είναι εξαρτημένοι από καμιά εταιρία και από κανέναν μεσάζοντα.

 

Θα θέλαμε να τονίσουμε πως η γιορτή των σπόρων δεν έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ούτε γίνεται για να γλιτώσει ο ερασιτέχνης κηπουρός μερικά ευρώ από τα «τζάμπα» φιντάνια που θα πάρει, αλλά για να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και αντίστασης στους κολοσσούς που θέλουν να πατεντάρουν την τροφή και την παράδοσή μας.

Ζητάμε από τον κόσμο της Ορεστιάδας να συμμετάσχει ενεργά στη γιορτή, φέρνοντας μας για μοίρασμα, συμβολικά,  5-10 φιντάνια, «παιδιά» των φυτών που του δώσαμε πέρσι.

Παράλληλα με το μοίρασμα των φιντανιών, θα γίνει συζήτηση πάνω σε τεχνικές καλλιέργειας λαχανικών.

Τα εργαστήρια που θα παρουσιάσουμε φέτος θα είναι η παρασκευή:

  • εκχυλίσματος τσουκνίδας για θρέψη των φυτών
  • οικολογικού φυτοφαρμάκου με βάση το πράσινο σαπούνι
  • βιολογικού σαπουνιού

 

       Κρατήστε σπόρους – Σπείρετε τα δικά σας φυτά

Βοηθήστε να διατηρήσουμε την κληρονομιά μας ζωντανή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *