Συντονισμός: Αλληλεγγύη στους εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ

mebgalΟ Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργατών της ΜΕΒΓΑΛ που απεργούν από τις 25/4 διεκδικώντας δεδουλευμένα 4 μηνών και υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη και προκλητική στάση της εργοδοσίας που, αντί να προσπαθήσει να δώσει λύσει στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, οργάνωσε απεργοσπαστικό μηχανισμό με ιδιοκτήτες φορτηγών για τη διανομή των προϊόντων, ενώ, όταν εξαναγκάστηκε, λόγω της αγωνιστικής στάσης των εργαζομένων, να προσέλθει σε τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας δήλωσε ότι… δεν έχει να πληρώσει τους μισθούς, «ποιώντας τη νήσσαν» για τα κέρδη που συσσώρευε τόσα χρόνια και για όσα εξακολουθεί να συσσωρεύει, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι –παρά την κρίση– έχει αύξηση κύκλου εργασιών και εξαγωγών.

Το θράσος της εργοδοσίας μάλιστα έφτασε στο σημείο στις 12/5 με τη συνδρομή της αστυνομίας – στην υπηρεσία για ακόμη μια φορά του κεφαλαίου και των εργοδοτών – να προσπαθήσει να σπάσει την απεργία ώστε να γίνει κανονικά η φόρτωση και η διανομή των προϊόντων, πράγμα που εμπόδισε η αποφασιστικότητα των απεργών.

Η περίπτωση της ΜΕΒΓΑΛ δεν είναι η μόνη. Το φαινόμενο της μη καταβολής των δεδουλευμένων, αλλά και των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων και της καταβαράθρωσης μισθών και δικαιωμάτων, έχει πάρει διαστάσεις πραγματικής λαίλαπας. Οι εργοδότες, αξιοποιώντας τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους κυβέρνησης και τρόικας, οδηγούν τους εργαζομένους στην εξαθλίωση ισοπεδώνοντας κάθε δικαίωμα.

Ο στόχος κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ είναι σαφής. Μετατροπή όλης της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη εξαθλίωσης με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις. Θέλουν να ζούμε με 400 ευρώ μισθό, να πληρωνόμαστε όταν και αν θέλουν, και υπό το φόβο της απόλυσης, της ανεργίας και της φτώχειας να μη σηκώνουμε κεφάλι. Θέλουν να φορτωθούν οι εργαζόμενοι την κρίση και να διαμορφώσουν «ζώνες ελεύθερες από συνδικαλισμό» με τρομοκρατία και συνθήκες γαλέρας, για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο υπέρογκα κέρδη.

Να βάλουμε τέρμα στο αίσχος των απλήρωτων εργαζομένων και στον εκβιασμό τους! Δεν θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα. Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική με μαζικούς, ανατρεπτικούς αγώνες. Τα συνδικάτα, το μαχόμενο, ταξικό εργατικό κίνημα, πρέπει να δώσουμε συντονισμένη απάντηση, ενάντια στην ανεργία, στη μείωση μισθών, στην απλήρωτη δουλειά, τις χιλιάδες απολύσεις, τις διώξεις συνδικαλιστών, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

•    Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ
•    Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει
•    Νόμος είναι το δίκιο των εργαζομένων και των αγώνων τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *