ΣΜΤ: Καταγγελία για τη δίωξη συνδικαλιστών στο ΙΓΜΕ

igme-8ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΙΓΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Καταγγέλλουμε την επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στο προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ που τούς σέρνει στα δικαστήρια, με κατηγορίες για τη λειτουργική κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό και αφορούσε την τότε Διοίκηση του ΙΓΜΕ που το 2008 καθυστερούσε μισθοδοσία και δώρα, ενώ υπέσκαπτε τη λειτουργία και το κύρος του Ινστιτούτου.

Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να κατασκευάσει επίορκους, με άμεση την απειλή της απόλυσης. Παρόμοιες περιπτώσεις είχαμε πρόσφατα με τη δίκη και καταδίκη αγωνιστών από την τοπική αυτοδιοίκηση και μελών της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τις διώξεις στο ΜΕΤΡΟ κ.ά.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί κομμάτι στην επίθεση του δόγματος “νόμος και τάξη”, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να καταστείλει τις αγωνιστικές διαθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, οι απεργίες κηρύσσονται σωρηδόν παράνομες και καταχρηστικές, το μέτρο της επιστράτευσης επιβάλλεται για την καθυπόταξη των εργαζομένων, οι  πρωτοφανείς καταδίκες συνδικαλιστών πολλαπλασιάζονται και επιχειρείται να ποινικοποιηθούν οι αγώνες των εργαζομένων, ανοίγοντας το δρόμο σε μια «βιομηχανία» καταδικαστικών αποφάσεων αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος.  Παράλληλα τα ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε μια ενορχηστρωμένη επίθεση και λασπολογία απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και τα συνδικάτα.

•    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα να στηρίξουν τους εργατικούς αγώνες και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους διωκόμενους Συνδικαλιστές. Ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, ελεύθερος συνδικαλισμός στους χώρους εργασίας.

•    Όλοι οι εργαζόμενοι να παλέψουμε ανυποχώρητα για την υπεράσπιση των βασικών εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, για τα δημόσια αγαθά που ξεπουλιούνται, για τη ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του στις καταχτήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, κερδισμένες με αγώνες και αίμα.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr,

τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *