Τι παιχνιδάκι παίζει ο Γιαννάκης;

Εφημερίδα “Κόντρα”

Ως ανεξάρτητος υποψήφιος –σύμφωνα με τα λεγόμενά του– κατέρχεται στην Περιφέρεια Αττικής και ο διαγραφείς από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δημαράς. Είναι μεν «ανεξάρτητος», αλλά υποστηρίζει και υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ. Είναι μεν αντίπαλος του επίσημου υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρού, αλλά ο τελευταίος είναι «φίλος του» και είναι διατεθειμένος να συμπορευτεί μαζί του, αν διευκρινιστούν κάποια ζητήματα. Είναι μεν κατά του Μνημόνιου, αλλά φουλ υπέρ του «Καλλικράτη», τον οποίο ψήφισε. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του πιο… καλλικρατικό από τους… μνημονιακούς, διότι το Μνημόνιο «κουτσουρεύει τον Καλλικράτη».

Ο Γιαννάκης έχει παράδοση στην… ανεξαρτησία. Από τότε που ακολούθησε τον Τσοβόλα στο ΔΗΚΚΙ και πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής έχει δείξει μια εξαιρετική προσαρμοστικότητα. Και το 1998 είχε κατέβει ως «ανεξάρτητος» κόντρα στη Δαμανάκη και το 2002 κόντρα στην Παπουτσή. Στη συνέχεια βρέθηκε υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και εκλέχτηκε βουλευτής. Τώρα, εκτός επίσημου ΠΑΣΟΚ, τονίζει και πάλι τη «μοναδικότητά» του. Διότι ποιον άλλο εκτός από το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί η υποψηφιότητά του; Δεν μπαίνει σφήνα στο Σγουρό, αλλά στο Μητρόπουλο. Δημιουργεί ένα ανάχωμα που θα εμποδίσει την κίνηση κάποιων «πράσινων» ψηφοφόρων προς τον εκλεκτό του Τσίπρα. Αν μάλιστα ο ίδιος καταφέρει να υπερσκελίσει το Μητρόπουλο, θα έχει ένα πολύ καλό όπλο για να επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ. Εννοείται πως στο δεύτερο γύρο θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να υποστηρίξουν το «φίλο του» Γ. Σγουρό.

0 απαντήσεις στο “Τι παιχνιδάκι παίζει ο Γιαννάκης;”

 1. Η ψήφος προς το συνδυασμό σας είναι ψήφος προς το ΠΑΣΟΚ; Είναι ψήφος διαμαρτυρίας κατά του ΠΑΣΟΚ,· Τι είναι;
  Η ψήφος στο συνδυασμό μας είναι ψήφος για τη Βελτίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του «Καλλικράτη». Είναι ψήφος της κοινωνίας που, αδέσμευτη κι ανεξάρτητη, θα δείξει ότι μπο­ρεί να παρεμβαίνει καινά αποφασίζει για τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που την απασχολούν
  Πώς αυτοπροσδιορίζεστε, κ. Δημαρά; Ως ΠΑΣΟΚ -σας εί­δαμε άλλωστε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου- ή ως «εκτός κομμάτων και χρωμάτων», όπως ακούσαμε να λέτε σε άλλη συνέντευξη σας;
  Οι πάντες γνωρίζουν ότι είμαι εκ των ιδρυτικών μελών του ΠΑΣΟΚ, ότι υποστήριζα και υποστηρίζω τον μεγάλο αυτό κοι­νωνικό και πολιτικό χώρο, απ' όπου προέρχομαι, και ότι σήμερα είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ. Όμως η ιδιότητα μου αυτή δεν μου α­φαιρεί το δικαίωμα να διατυπώνω ελεύθερα την άποψη μου για όσα αφορούν την κοινωνία μας και την πατρίδα μας. Δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολι­τών μου σε αυτή την κρίσιμη, δύσκολη και συνάμα άκρως ση­μαντική ώρα για τη χώρα μας και την Αττική μας, χωρίς κομ­ματικούς σφιχτούς εναγκαλισμούς και αγκυλώσεις της όποιας εξουσίας. Εάν επρόκειτο, στις εκλογές που έρχονται, να ψηφί­σουμε ή να επιλέξουμε πρόσωπα με τις όποιες κομματικές μας ταυτότητες, να είστε σίγουρος ότι ούτε το 10% των Ελλήνων δεν θα προσερχόταν για να ψηφίσει. Επιτέλους, πρέπει να υπερα­σπιστούμε την απόφαση μας να είμαστε ελεύθεροι και υπεύ­θυνοι πολίτες.
  Σας ενόχλησε η διαγραφή σας;
  Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει εκείνον ο οποίος υπερασπί­ζεται ία δίκαια αιτήματα ταλαιπωρημένων συμπολιτών μας, υπό το Βάρος ενός συστήματος αναξιοκρατίας και διαφθοράς, καθώς εκείνοι καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό. Ο­ποιοσδήποτε εξ ημών μπορεί να διαγραφεί από τα μητρώα ενός κόμματος για παρεμβατικές πράξεις ή για άρνηση της λειτουρ­γίας του καταστατικού. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να διαγρα­φεί γιατί τηρεί και υπερασπίζεται αρχές και αξίες. Από τα μη­τρώα μπορεί να μας διαγράψουν Από την ψυχή μας και από την ψυχή των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται, ποτέ.

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 2. Είστε υπέρ του «Καλλικράτη» και την ίδια στιγμή καταψηφί­ζετε τις αλλαγές που το μνημόνιο επιφέρει μέσω του «Καλ­λικράτη». Συμβιβάζονται αυτά τα δύο;
  Ασφαλώς και συμβιβάζονται. Άλλο πράγμα είναι η επιθυμία για τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλο οι συμφωνίες με τους «διεθνείς τοκο­γλύφους», που προσπαθούν να ψαλιδίσουν την αποτελεσματι­κότητα του νέου θεσμού. 0 «Καλλικράτης» είναι πλέον θεσμός του κράτους. Έχουμε όλοι υποχρέωση να υπηρετήσουμε την προοπτική του και να διεκδικήσουμε, με αγώνες εναντίον του μνημονίου, όσα επιχειρεί και προσπαθεί να μας στερήσει.
  Άλλοι συνδυασμοί πάντως σας επικρίνουν ότι ναι μεν δεν ψηφίσατε το μνημόνιο, στη συνέχεια όμως δεν διαφοροποι­ηθήκατε σε κρίσιμους νόμους, όπως π.χ. ο ασφαλιστικός. Τι απαντάτε;
  Αυτό είναι απολύτως ανακριβές. Η στάση μου και η ψήφος μου για το ασφαλιστικό και το εργασιακό είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της Βουλής. Εξάλλου πεποίθηση και αρχή μου είναι, όπως κι εσείς, φαντάζομαι, θα εκτιμάτε, πως είναι άδικο, ά­κομψο και υποτιμητικό να καλείται να απαντά ο Έλληνας πολί­της σε ψιθύρους και σε ό,τι ακούγεται. Κάθε πολίτης και κάθε πολιτικός οφείλει και πρέπει εκ καθήκοντος να απαντά σε απο δεδειγμένες κατηγορίες.
  ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΑ

 3. Η υποψηφιότητα Δημαρά είναι,κατά τη γνώμη μου, το μεγάλο κόλπο του ΠΑΣΟΚ. Στόχος της να εγκλωβίσει ψηφοφόρους για να σωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από καταβαράθρωση. Να εγκλωβίσει κόσμο , να εμποδίσει διεργασίες στη συνείδηση του λαού που θα οδηγούσε σε ριζικές αλλαγές πολιτικών συμπεριφορών, τουλάχιστο. Θα έλεγα δε πως και η υποψηφιότητα Μητρόπουλου στο ίδιο μήκος κύματος κινείται. Το ΠΑΣΟΚ έχει απλώσει δίχτυ ασφαλείας. Έχει υποψηφιότητες για όλα τα γούστα. Κάτι σαν μπακάλικο συνείδησης. Από όλα έχει το μαγαζί. Ξεπουλημένους, δήθεν αγωνιστές, τηλεμαϊντανούς για τον ταλαίπωρο συνταξιουχούλη. Να είστε σίγουροι πως όλοιι αυτοί μετά τις εκλογές θα κουβαλήσουν τις ψήφους στην αγκαλιά του Γ.Α.Π και τότε γραψτε αλοίμονο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *