Αμερικανοί καραβανάδες στην Ελλάδα

Πιθανόν να μην είναι τόσο «αθώα» η είδηση του διαβάζουμε στα «Νέα». Η φυλλάδα του Ψυχάρη γράφει: «Από το «Yankees go home!» των περασμένων δεκαετιών για την απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ από την Ελλάδα, ερχόμαστε τώρα στην επίσημη πρόσκληση για εγκατάσταση Αμερικάνων στρατιωτικών στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να στελεχώσουν το εκεί Νατοϊκό στρατηγείο NDC-GR, γνωστό σε μας ως Γ’ Σώμα Στράτου».

Θα είμαστε καχύποπτοι αν υποθέσουμε ότι οι αμερικανοί στρατιωτικοί που έρχονται στην Ελλάδα θα αναλάβουν και μια άλλη αποστολή; Να υλοποιηθεί η «ευχή» που έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της Γουόλ Στριτ, του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ο κατά τύποις Ελληνας πρωθυπουργός: «Προσβλέπω στη συνεχή συνεργασία μας για να κάνουμε αυτό τον κόσμο πιο δίκαιο, ισότιμο και να δημιουργήσουμε πρόοδο και ανάπτυξη για όλους». Όπως εννοεί αυτός φυσικά τις «ευχές» του.

 Οι Αμερικάνοι καραβανάδες έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να συμβάλουν ώστε να εκπαιδεύσουν τον ελληνικό στρατό για τον ρόλο που του προορίζουν. Θυμηθείτε πρόσφατο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων επιδίδονται τις τελευταίες μέρες οι Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού στο Μεγάλο Πεύκο».
Συνδυάστε το παραπάνω με το χθεσινό δημοσίευμα του Χρήστου Ζέρβα στην «Ελευθεροτυπία» που το τιτλοφορούσε: «Τρομοκρατική δράση και οι διαδηλώσεις» και θα εξάγετε ασφαλή συμπεράσματα για το τι μας προετοιμάζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *