Ο Κουρδικός Αγώνας στη Μέση Ανατολή – η γνώμη της ελληνικής αριστεράς

kurdΔημόσια συζήτηση για τον Κουρδικό αγώνα και τη γνώμη της ελληνικής αριστεράς στο Λεϊ λιμ Λεϊ

Μετά το 1989 ξεκίνησαν  σημαντικές αλλαγές στα καθεστώτα των χωρών της Μέσης Ανατολής – Αφγανιστάν,  Ιράκ,  Τυνησία,  Αίγυπτος, Λιβύη, ενώ σήμερα σειρά έχει η Συρία.  Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών που εξακολουθούν να μαίνονται αποκτά σημαντικό ρόλο ο αγώνας των Κούρδων, ενός λαού που είναι  μοιρασμένος σε τέσσερις χώρες της περιοχής: την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν.

Θεωρώντας ότι χωρίς  την ανάλυση αυτού του αγώνα  δεν μπορούμε να καταλάβουμε τις σημερινές και μελλοντικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ξεκινάμε  μια σειρά συζητήσεων για το κουρδικό κίνημα και πιο ειδικά για τη δράση του πυρήνα του, που είναι το  ΡΚΚ. Στις συζητήσεις αυτές θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι της τουρκικής και της ελληνικής αριστεράς, όπως και εκπρόσωποι του κουρδικού κινήματος.

Στην  πρώτη συζήτηση, με θέμα «Ο Κουρδικός Αγώνας στη Μέση Ανατολή – η γνώμη της ελληνικής αριστεράς», θα μιλήσουν οι: Σάββας Μιχαήλ (ΕΕΚ),  Γιώργος Τσίπρας (ΚΟΕ),   ….   (ΑΝΤΑΡΣΥΑ),  Σεΐτ  Αλντογάν (εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Τουρκίας -EMEP), εκπρόσωπος του κουρδικού κινήματος, Κιαμίλ Γιλντίζ (εκπρόσωπος του αριστερού τουρκικού περιοδικού Türkiye Gerçeği).

Η συζήτηση θα γίνει τη Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 7.30 μμ, στον χώρο-εστιατόριο της κολλεκτίβας «Λεϊλιμλέι», Βαλτινών 2, Γκύζη.    (τηλ. επικοινωνίας 2117009383)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *