Ρατσιστικά χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου ….( “μετά ωφελίμου”;) και η αντιμετώπισή τους από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς

mix«Ομάδες εφόδου χρυσαυγιτών σε Κυψέλη και Αγιο Παντελεήμονα»  τιτλοφορείται σημερινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» που στηρίζεται στην κατάθεση που έδωσε στους μπάτσους ο 34χρονος Ν.Π ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με ομοϊδεάτες του προέβει σε εμπρησμό  καταστήματος μετανάστη.

Δεν είναι τόσο η ομολογία του χρυσαυγίτη που παραδέχεται  «τη συμμετοχή του σε ομάδες “εφόδου” που δραστηριοποιούνται υπό την κάλυψη της Χρυσής Αυγής σε Κυψέλη και Αγ. Παντελεήμονα», που εντυπωσιάζει. Αυτό ήταν γνωστό. Το ότι δηλαδή συμμορίτες της Χρυσής Αυγής μαχαιρώνουν και ξυλοκοπούν μετανάστες εκτονώνοντας τα απάνθρωπα, ρατσιστικά τους ένστικτα. Το καινούργιο που έρχεται στην επιφάνεια είναι –σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ- είναι ότι τα καλόπαιδα του Μιχαλολιάκου συνδυάζουν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου». Και εκτονώνουν την ψυχανωμαλία που τους χαρακτηρίζει και έχουν τις απολαβές τους απ’ την ναζιστική ρατσιστική δραστηριότητα τους.

Αυτό προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας στο οποίο διαβάζουμε ότι «αρμόδιος αξιωματικός χαρακτήρισε τα γεγονότα ως “προεόρτια υποθέσεων εκβιασμών”, κάτι που επιβεβαιώνεται από μαρτυρίες κατοίκων». Φέρονται οι χρυσαυγίτες,  με απλά λόγια, σαν συμμορία «προστατών», σε μαγαζιά ιδιοκτησίας μεταναστών, (μόνο;) και όποιος δεν υποκύψει στις απαιτήσεις τους, έχει τις συνέπειες όπως η πυρπόληση του μπαρ  «Quantro» στην οδό Λεμεσού.

Επίσης δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η κατακλείδα του ρεπορτάζ: «Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες τον κατηγορούμενο επρόκειτο (πριν ομολογήσει) να επισκεφθούν στα γραφεία της Ασφάλειας Αθηνών στην οδό Θήρας δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε», μας λέει η εφημερίδα, κάτι που εξηγεί και γιατί υπήρξε η παραδοχή του χρυσαυγίτη για συμμετοχή του στην εγκληματική συμμορία.

Το ότι «οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι και η δίκη τους προσδιορίστηκε για τις 30 Μαΐου», ας το αφήσουμε ασχολίαστο. Αλλωστε ο συνειρμός που δημιουργείται στους αναγνώστες μας για το ποια συμπεριφορά θα είχε κάποιος αναρχικός ή αντιεξουσιαστής, φορτωμένος με αυτές τις κατηγορίες, όπως ο χρυσαυγίτης, από μπάτσους και δικαστές, είναι δεδομένος. (Ούτε το όνομα ούτε η φωτογραφία του χρυσαυγίτη δόθηκε στην δημοσιότητα).

Πηγή:Το Μπλοκ μας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *