Δυνάμει Επίορκοι οι Εκπαιδευτικοί που Αντιστέκονται

parelasi_epeisodiaΣε αυτοδίκαιη αργία, με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, τέθηκε τελικά την περασμένη εβδομάδα Λαρισαίος δάσκαλος που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας με ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή.

Γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας: Το παράδοξο είναι πως το υπουργείο Παιδείας δεν τιμώρησε τον εκπαιδευτικό για κάποιο παράπτωμα που να αφορά στην υπηρεσία του και στο σχολείο (με Τμήματα ΔΑΔ για παιδιά με αυτισμό) όπου υπηρετεί αλλά γιατί καταδικάστηκε για «αντίσταση κατά της αρχής» λόγο και για τον οποίο συνελήφθη από αστυνομικούς στην αντιμνημονιακή συγκέντρωση που έγινε στη Λάρισα μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2012.

Η είδηση έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και στους κύκλους των εκπαιδευτικών δημιουργεί εύλογα ανησυχία. Μπορεί η συμμετοχή σε ένα συλλαλητήριο που θα αντιμετωπιστεί από την αστυνομία με τις γνωστές μεθόδους να σε στιγματίσει σε βαθμό που να σε οδηγήσει σε απόλυση;

Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία ακολουθεί μια στρατηγική που ισοπεδώνει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο, την παιδεία, την υγεία. Οι εκπαιδευτικοί που κατεβαίνουν στο δρόμο για να υπερασπιστούν αυτά τα αγαθά είναι δυνάμει επίορκοι. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση προς όλους.

Επιβάλλεται να ηττηθεί αυτή η στρατηγική.

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις εκπαιδευτικών και η βιομηχανία παραγωγής επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Άρση της επιστράτευσης.

Δημοκρατία στα σχολεία, με ελεύθερους να σκέφτονται και να αγωνίζονται μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πηγή: ΚΕΔΔΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *