Θα κάτσει στο σκαμνί ο Βγενόπουλος;

Θυμάστε τα κροκοδείλια δάκρυα που έριχναν τα αφεντικά της Μαρφίν μετά την τραγωδία που στοίχισε την ζωή σε τρεις εργαζόμενους. Ειδικά η παρουσία του Α. Βγενόπουλου ήταν εξοργιστική! Αλλωστε ο αυτός ο πλουτοκράτης τους εργάτες που έχει στις επιχειρήσεις του, τους θεωρεί δουλοπάροικους και με την ανοχή του κράτους επιβάλλει τον δικό του εργασιακό μεσαίωνα, ενώ οι κομπίνες του σφραγίζονται και με  δικαστική βούλα.

Επανερχόμαστε στο βίο και την πολιτεία αυτού του καπιταλιστή γιατί την Παρασκευή δημοσιεύτηκε το πόρισμα (δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά τα ΜΜΕ, όσο και αν το υποβάθμισαν στην πορεία) για το τραγικό επεισόδιο στην τράπεζα της Μαρφιν.
Δεν μάθαμε κάτι καινούργιο αφού απ’ τις πρώτες μέρες του γεγονότος είχε δει το φως της δημοσιότητα επιστολή εργαζομένου της τράπεζας που περιέγραφε τις συνθήκες εργασίας και μπορούσαμε να καταλάβουμε ποιος ήταν ο κύριος υπεύθυνος για τον τραγικό χαμό αυτών των ανθρώπων.

Εχει όμως την αξία του –και μπράβο για το θάρρος του επιθεωρητή Εργασίας που το συνέταξε- γιατί
 ένας κρατικός λειτουργός λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

Η μοναδική έξοδος κινδύνου στο υποκατάστημα της Μarfin στην οδό Σταδίου ήταν κλειδωμένη, ενώ είχε χαθεί το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει. Δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου. Οι εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να διασωθούν μετά τον εμπρησμό από τις μολότοφ, εγκλωβίστηκαν σε μια… σιδερένια κλούβα. Η τραγωδία ίσως θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν είχε μείνει συμπτωματικά ανοιχτή μια πόρτα διαφυγής για να εξαερίζεται ο χώρος επειδή μύριζε μια τουαλέτα!
Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που επισημαίνονται στο πόρισμα της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας, η οποία ερεύνησε τις συνθήκες της πυρκαγιάς στο υποκατάστημα της Μarfin Βank.

Δεν θα σταθούμε στα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν μέχρι σήμερα για το ποια μπορεί να είναι τα άτομα που έριξαν τις μολότοφ στην τράπεζα. Ούτε ότι το συγκλονιστικό πόρισμα του τεχνικού επιθεωρητή έχει εξαφανιστεί από τα πρωτοσέλιδα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ. (Δυο απ’ αυτές που διαβάσαμε ούτε στις εσωτερικές τους σελίδες έχουν την παραμικρή αναφορά και οι λόγοι είναι προφανείς).

Αυτό που θέλουμε να ρωτήσουμε είναι: Θα βρεθεί κατηγορούμενος ο Α. Βγενόπουλος για τις εγκληματικές παραλείψεις που υπήρχαν στην επιχείρησή του και στοίχησαν την ζωή σε 3 ανθρώπους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *