Δεκανίκια που δεν κρύβονται

Σε ηλίθιους νομίζει ότι απευθύνεται ο Φ. Κουβέλης, αν κρίνουμε από τη συνέντευξη που έδωσε στη Real news.
Επέλεξε είπε τον Ψαριανό ως υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής, όμως από εκεί και πέρα επιλέγει «να προωθήσει πλατιές συνθέσεις στη βάση προγραμμάτων και φερέγγυων προσώπων». Λες και δεν ξέρει όλος ο κόσμος τι κομπρεμί έχει κάνει το κόμμα του με το ΠΑΣΟΚ, εισπράττοντας ως αντάλλαγμα την υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ ορισμένων δικών του δημάρχων (π.χ. Κοντός σε Νέα Φιλεδέλφεια-Χαλκηδόνα, Ιωακειμίδης σε Νίκαια-Ρέντη).
Ο Ψαριανός, χωρίς καμιά ελπίδα εκλογής, αλλά και χωρίς διάθεση της «Δημοκρατικής Αριστεράς» να κάνει καμιά σπουδαία καμπάνια για την υποστήριξη του, είναι απλά ο φερετζές για να κρυφτεί η πλατιά συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ένα καλό εργαλείο για να μη κινδυνέψει ο Σγουρός να περάσει στο δεύτερο γύρο.

Δεν παρέλειψε, όμως, ο Κουβέλης να τα χώσει σε εκείνους που καταφέρονται κατά  του Μνημονίου: «Υπάρχουν δυνάμεις που καλούν σε συσπειρώσεις εναντίον του μνημονίου. Η θέση μας για το μνημόνιο είναι ξεκάθαρη: Δεν το θέλουμε και το καταψηφίσαμε. Η απόκρουση του όμως προϋποθέτει εναλλακτικές προτάσεις για την έξοδο από τις ασφυκτικές του ρυθμίσεις και όχι αφορισμούς».
Τι θέλει να πει ο ποιητής; Οχι μόνο πως δεν πρέπει το Μνημόνιο να παίξει ρόλο στις τοπικές εκλογές, αλλά και πως είναι η μόνη λύση, αφού δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.

Το ΠΑΣΟΚ βρήκε δεκανίκι, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να του προσφέρει καμιά ουσιαστική βοήθεια. Είναι τέτοια η εποχή, βλέπετε, που τα αριστερά δεκανίκια τσακίζονται πριν καν προλάβουν να παίξουν τον υποστηρικτικό τους ρόλο. Είναι δυνατόν ο Κουβέλης, με τέτοια γραμμή, να προσδοκά ότι μπορεί να επιβιώσει πολιτικά;

Πηγή: Εφημερίδα “Κόντρα”

0 απαντήσεις στο “Δεκανίκια που δεν κρύβονται”

  1. «Οικοδομούμε μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα νέα», διακήρυξε ο Ελληνας πρωθυπουργός, μιλώντας στο «Εκόνομικ κλαμπ» στη Νέα Υόρκη. Το άσχημο είναι ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη μεγαλοστομία του εκάστοτε πρωθυπουργού, αλλά για επεξεργασμένο σχέδιο που έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, προκαλώντας αβάσταχτους εφιάλτες στο λαό. Στη «νέα Ελλάδα» που οικοδομεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους συμμάχους της τρόικας και τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., δε θα υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα, π.χ. συλλογικές συμβάσεις, σταθερή δουλειά, 8ωρο κ.ο.κ. Αντίθετα θα υπάρχουν μόνο ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ατομικές συμβάσεις, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, δουλεμπόριο, υψηλή ανεργία. Στη νέα Ελλάδα δε θα υπάρχει Κοινωνική Ασφάλιση, ασφαλιστικά ταμεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη …θα υπάρχει δουλειά μέχρι τον τάφο και για όποιον προλάβει συντάξεις – προνοιακά επιδόματα. Στη νέα Ελλάδα δε θα υπάρχει δημόσια δωρεάν Παιδεία… Τα πανεπιστήμια θα είναι παραρτήματα των πολυεθνικών και τα σχολεία θα φυτοζωούν στο έλεος του «Καλλικράτη»… Στη νέα Ελλάδα νοσοκομειακή και υγειονομική περίθαλψη θα έχει όποιος μπορεί να πληρώσει, δε θα υπάρχουν ελεύθερες ακτές, δάση, αρχαιολογικοί χώροι κ.ο.κ. Η «νέα Ελλάδα» θα είναι ο παράδεισος των μονοπωλίων και συνάμα ο ζωντανός εφιάλτης για το λαό. Ο τελευταίος όμως δεν έχει πει ακόμα τον τελευταίο λόγο. Μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια, να ανατρέψει την πολιτική τους και να οικοδομήσει την Ελλάδα που του αξίζει: Μια Ελλάδα που ως υπέρτατο στόχο θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού της και όχι μιας χούφτας μονοπωλίων.

  2. Εδωσε συνέντευξη που στον καραδιαπλεκόμενο, πές μου τους φίλους σου να σου πώ ποιός είσαι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *