Δικάζεται η αγωνίστρια Ελευθερία Ψυχογιού

eleftheria_psyxogΜετά από διαδοχικές αναβολές, εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα Πέμπτη 23/5, η αγωγή της συζύγου του Θ. Πάγκαλου Χ. Χριστοφάκη κατά της αγωνίστριας Ελευθερίας Ψυχογιού.

Η Ελευθερία Ψυχογιού συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Η Χ. Χριστοφάκη, ζητάει την φυλάκιση για 12 μήνες της Ε. Ψυχογιού καθώς και την καταβολή του ποσού των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Ο λόγος; Στην εκπομπή Αλ Τσαντίρι του Λαζόπουλου, πριν από δύο χρόνια, λέγοντας πως σαν επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού, δεν είχε στηρίξει ψήφισμα συμπαράστασης για τον αγώνα του δήμου Λαυρεωτικής κατά του ΧΥΤΑ, την είχε αποκαλέσει με το επώνυμο του συζύγου της, τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κάτι που η ίδια θεώρησε μειωτικό για την προσωπικότητά της!

“Η δίκη σε βάρος μου είναι συνέχεια των δικών σε βάρος συλληφθέντων αγωνιστών της Κερατέας, αλλά και σε όλους όσοι έχουν ενεργή κινηματική δράση. Η προτροπή ορισμένων να ζητήσω συγνώμη από την σύζυγο του Πάγκαλου κ. Χριστοφάκη μου προκαλεί τουλάχιστον αηδία. Τους διαβεβαίωσα λοιπόν ότι “δηλώσεις μετανοίας” δεν υπογράφω. Θα συνεχίσω να ασκώ πολιτική κριτική τους αρέσει δεν τους αρέσει και θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν να κατασπαράξουν την ζωή μας”, δήλωσε η Ελευθερία Ψυχογιού ενόψει της δίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *