Ανοίγει τις Πύλες του το 4ο Παγκόσμιο Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ της Βαβυλωνίας

ceb2-fest4-ceb1cf86ceafcf83ceb1

Το τέταρτο παγκόσμιο αντιεξουσιαστικού φεστιβάλ “B-Fest” που διοργανώνει η ανοιχτή συνέλευση του B-Fest και το Περιοδικό “Βαβυλωνία” θα λάβει χώρα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (είσοδος από Ούλωφ Πάλμε) στις 24-25-26 Μαϊου και ώρες από τις 17:00 μέχρι αργά το βράδυ. Το φετινό B-Fest περιλαμβάνει ομιλίες, workshops, συναυλίες, προβολές σινεμά, θεατρικές παραστάσεις κ.ά. .

Στις ομιλίες του τριημέρου θα συμμετέχουν ανάμεσα σ’ άλλους η Naomi Klein, ο Michael Hardt, το NoTav Movement, η Sky Croeser κ.ά.

Οι Rebel Diaz από το Bronx και ο M1 (Dead Prez) θα είναι μέρος ενός πλούσιου συναυλιακού προγράμματος (επίσης επισυνάπτεται το πολιτιστικό πρόγραμμα).

Στην εποχή της μετάβασης σε πολιτικό τόπο άγνωστο όλα επανορίζονται και επαναδιεκδικούνται, ο ελεύθερος δημόσιος χώρος και χρόνος, η έκφραση, οι σημασίες και τα νοήματα. Ο καμβάς σήμερα είναι παγκόσμιος και η διάδραση κοινωνιών σε κίνηση και αναβρασμό υπερβαίνει τα σύνορα και τα όρια του έθνους ως πεδίου αναφοράς του κοινωνικού και πολιτικού πράττειν. Η ελευθερία αποδεσμευμένη πλέον από τη Διεθνή, αναζητά την καινούρια σύνθεση της μελωδίας της αντεπίθεσής της. Σε ρόλο δημιουργού μπαίνει το αυτεξούσιο άτομο που αναδύεται. Απαλλαγμένο από ιδεολογικές και οικονομικές νομοτέλειες, το άτομο συμμετέχει στην επανεκκίνηση, το reboot που αφήνει η εποχή σαν αίσθηση, θέτοντας την κοινωνική αυτοθέσμιση απέναντι στο κράτος και κάθε υπερβατική αρχή.

Το κράτος απαντώντας μακιαβελικά εξαιρεί όλο και πιο διευρυμένα κοινωνικά κομμάτια (με φυλετικά, κοινωνικά, οικονομικά χαρακτηριστικά) και επιτίθεται ληστρικά σε κάθε ελεύθερη μορφή έκφρασης και δράσης (χώροι, μέσα, κτλ.). Το B-Fest ως παιδί του Δεκέμβρη, γνήσιος και συνειδητός απόκληρος της εξουσίας, σε πείσμα του σύγχρονου αυτού κυνηγιού μαγισσών, αντανακλά το κοινωνικό παρόν και δημιουργεί κι εκφράζεται στον ελεύθερο δημόσιο χώρο.

ceb2-fest4-cf80cebfcebbceb9cf84ceb9cebacf8cceb2-fest4-cf80cebfcebbceb9cf84ceb9cf83cf84ceb9cebacf8c

ΘΕΑΤΡΟ
ΠΑΡ 24 I 21:00 “ΜΑΜΑ ΦΡΙΚΙΟ”- ΝΤAΡΙΟ ΦΟ
”ΤΗΕΑΤRE DE VOTANIC”
23:00 “To Βαπόρι”- οπτικοακουστική performance σε ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη –
Όλια Λαζαρίδου – Lost Bodies
ΣΑΒ 25 I 21:00 ”ΑΝΑΦΟΡΑ” – Φ.ΚΑΦΚΑ
”ROSWITHA THEATRE GROUP”
KYΡ 26 I 21:00 ”ΜΑΞΙΛΑΡΕΝΙΟΣ”- Μ.ΜΑΚΝΤΟΝΑ
”THEATRE DE VOTANIC”

CINEMA
ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ [ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ/ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ]
ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/5: “ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ?” ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/5:
“L, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ” ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/5:
“MAN AT SEA” TOY ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΗ
“WILD AND PRECIOUS” TOY BILL MOUSOULIS
ΜΙΚΡΟΥ-ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/5: “THE CAPSULE” ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΡΑΧΗΛ ΤΣΑΓΓΑΡΗ
“ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ” ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΩΗ
“OI ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ” ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ
“EIGHT-MINUTE DEADLINE” ΤΗΣ ΖΗΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΟΣΟΤΡΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *