H εξουσιαστική κάστα των δικαστών

«Η Δικαιοσύνη είναι όπως ο ιστός της αράχνης. Τα μικρά τα έντομα τα συλλαμβάνει ενώ τα μεγάλα διαφεύγουν», λέει μια Κινέζικη παροιμία.
Στην περίπτωση μιας γυναίκας, από την Μυτιλήνη, που έχει στην λούμπα των ναρκωτικών δεν βρίσκουμε λέξεις να χαρακτηρίσουμε την «δικαστική ετυμηγορία» που εισέπραξε.

Αντιγράφουμε από την εφημερίδα της Λέσβου «Εμπρός»: «Ισόβια σε γνωστή Μυτιληνιά τοξικομανή! Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε συνεδρίασή του στη μεταβατική του έδρα στη Μυτιλήνη, η 45χρονη Μαριάνθη Πατσελή, γνωστή και στην κοινωνία της Μυτιλήνης τοξικομανής-χρήστης ουσιών, αλλά και από τους πρωτεργάτες κινήσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φυλακισμένων. Κι αυτό αντίθετα στη θετική παρέμβαση του εισαγγελέα της έδρας Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει καμμία αμφιβολία όσον αφορά στην επιστημονική τεκμηρίωση περί τοξικομανίας και την πραγματική κατάσταση της κατηγορουμένης.

Η σύλληψη της Πατσελή στη Μυτιλήνη πριν 15 μήνες ακολούθησε τη σύλληψη δυο άλλων γυναικών γνωστών χρηστών της πόλης, πάνω στις οποίες βρέθηκαν αντίστοιχα 14 και 12 γραμμάρια ηρωίνης. Εναντίον της ασκήθηκαν δύο ποινικές διώξεις για πώληση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών από μη τοξικομανή δράστη καθ’ υποτροπή και η εκδίκαση προσδιορίστηκε κατόπιν αναβολής για την περασμένη Τετάρτη.
Οι δυο γυναίκες κατέθεσαν αρχικά, όσο και προχθές, ότι προμηθεύτηκαν τα 26 αυτά γραμμάρια ηρωίνης από την Πατσελή, σύμφωνα δε με την μια, τα 14 από αυτά τα 26 γραμμάρια τα είχε προμηθευτεί έναντι καλλυντικών! Ας σημειωθεί ακόμη ότι στο σπίτι της Πατσελή δε βρέθηκαν ναρκωτικά».

Είναι γνωστός ο ζήλος με τον οποίο η εξουσιαστική κάστα των δικαστών καλύπτει διαχρονικά όλα τα σκάνδαλα στα οποία συμμετέχουν επίλεκτα μέλη της αστικής τάξης, της οποίας τα  συμφέροντα εξυπηρετεί. (Σ’ αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να αναφέρουμε εκατοντάδες περιπτώσεις).
Με τον ίδιο ακριβώς ζήλο συμπεριφέρονται και οι δικαστές για να εξοντώσουν κάθε ταλαίπωρο πρεζόνι ή οποιονδήποτε άλλον εκδηλώσει «ανάρμοστη συμπεριφορά» -σύμφωνα με την «λογική» τους- και βρεθεί στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *