Ένας αγώνας, δύο δίκες και το θράσος της vodafon

Οχι στισ κεραιες 089 To παρακάτω κείμενο αφορά τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε δύο κατοίκους
των Συκεών για τη δράση τους ενάντια στις κεραίες ηλεκτρομαγνητικής
ακτινοβολίας που είναι εγκατεστημένες παράνομα στις ταράτσες πολυκατοικιών
της περιοχής τους.

Το δικαστήριο έχει οριστεί στις 5 Ιουνίου 2013 στη Θεσσαλονίκη.Θα θέλαμε
όσες συλλογικότητες συμφωνούν με το κείμενο και θα ήθελαν να το
συνυπογράψουν να μας στείλουν όσο πιο σύντομα γίνεται μια απάντηση στο
mail: ak_salonica@espiv.net

 

Έχει αποδειχτεί πως οι κερδοσκόποι των εταιριών κινητής τηλεφωνίας προβαίνουν σε εγκαταστάσεις κεραιών μέσα στις πόλεις αγνοώντας επιδεικτικά τα επιστημονικά πορίσματα που επιβεβαιώνουν τις βλαβερές επιπτώσεις που επιφέρει η ΗΜΑ (ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) στον ανθρώπινο οργανισμό και τις συστάσεις να απομακρυνθούν άμεσα σταθμοί παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από κατοικημένες περιοχές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δολοφονικής αυτής τακτικής (η εκπομπή συνεχούς και ανεξέλεγκτης ακτινοβολίας ασύρματων δικτύων έχει κριθεί από πληθώρα επιστημόνων ως αιτία για βλάβες στην υγεία, όπως π.χ. για σταδιακή καταστροφή του φλοιού του εγκεφάλου, διάσπαση της αλυσίδας του DNA, δημιουργία καρκινικών παθήσεων και θανάτων, αναπνευστικών προβλημάτων, διαβήτη, προβλημάτων μνήμης, μείωσης αντιληπτικής ικανότητας κ.ά.) αποτελεί και η περίπτωση της Vodafone. Εγκατέστησε με την βοήθεια και την συνηγορία της νομιμοποιημένης παρανομίας που έχουν θεσπίσει οι δήθεν υπεύθυνοι κρατικοί θεσμοί, κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε νηπιαγωγεία, σχολεία, παιδικές χαρές και κέντρα υγείας. Στον βωμό του κέρδους οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θεωρούν τον αέρα τσιφλίκι τους και τους πολίτες πειραματόζωα.

Εδώ δεν πρέπει να εξαιρέσουμε εκείνους τους αργυρώνητους κατοίκους που η ιδιώτευσή τους και η  ιδιοτέλειά τους για το χρήμα τους καθιστά αδίστακτους απέναντι στους γείτονές τους. Είναι οι σύγχρονοι κερδοσκόποι, μόνο που τώρα δεν κερδίζουν απ΄ τα μέσα επιβίωσης αλλά απ τα μέσα εξόντωσης των διπλανών τους, παραχωρώντας τις ταράτσες τους έναντι σεβαστής αμοιβής στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Μετά από τα παραπάνω, οι κάτοικοι της περιοχής Συκεών πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και μπροστά στην ανικανότητα της Δημοτικής αρχής οργανώθηκαν άμεσα, ενάντια στα δολοφονικά συμφέροντα των εταιρειών. Δημιούργησαν την ελεύθερη και ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων Συκεών και αποφάσισαν να υπερασπιστούν την υγεία τους και των παιδιών τους και την αξιοπρέπεια όλων μας, και στις 24-5-2009 αποκάλυψαν και απέσυραν μια εντελώς παράνομη και καμουφλαρισμένη κεραία, απενεργοποιώντας ταυτόχρονα την κεραία της VODAFONE που ήταν εγκαταστημένη σε πολυκατοικία της οδού Ζαΐμη.

Η εταιρία Vodafone θορυβημένη από την παραπάνω κλιμάκωση της αντίδρασης των κατοίκων και την διάχυση ανάλογων κινήσεων από κατοίκους της Θεσσαλονίκης, δε δίστασε να προσπαθήσει να συκοφαντήσει τον δίκαιο αγώνα της ανοιχτής συνέλευσης Συκεών. Στοχοποιώντας την μαζική κινητοποίηση των κατοίκων, επιδίωξε και ζήτησε η ίδια την ποινική δίωξη του μέλους της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης και μέλους της ανοιχτής συνέλευσης Γρηγόρη Τσιλιμαντού, ενώ ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης που της παραχώρησε την ταράτσα για εγκατάσταση άσκησε (με την δικηγορική βοήθεια της vodafone) ποινική δίωξη σε βάρος του δάσκαλου Ντίνου Παντελίδη (η δίκη του έχει οριστεί για τον Νοέμβριο του 2013).

Oι δίκες είναι δύο, αλλά η δίωξη είναι μία.

Ο Γρηγόρης Τσιλιμαντός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δίκη που στήθηκε εσκεμμένα σε βάρος του και που θα διεξαχθεί στις 5-6-2013 σταmat-vodafone Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Σίγουρα όμως, δεν είναι μόνος του, ήμαστε μαζί του. Του αποδίδονται απ την κεντρική διοίκηση της εταιρίας ο ρόλος του “αρχηγού”, του “υποκινητή” και άλλων παρόμοιων φαιδρών και προσβλητικών χαρακτηρισμών τόσο για τον ίδιο όσο και για την ανοικτή συνέλευση αλλά και για τους κατοίκους των περιοχών γύρω απ τις κεραίες.

Πίσω απ την δίωξή και των δύο κρύβεται η φίμωση και η ποινικοποίηση του αγώνα και η τρομοκράτηση των κατοίκων των Συκεών (και όχι μόνο) που ξαναβρίσκονται τώρα σε κινητοποίηση και για άλλες κεραίες που συνεχίζουν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια όπως αυτές της WIND που βρίσκονται στην οδό Λαχανά, δίπλα ακριβώς στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο του Φωκά.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εμμονή της Vodafone στο όνομα του Γρηγόρη Τσιλιμαντού δεν είναι τυχαία, γιατί ο ίδιος βρίσκεται εδώ και χρόνια σε δικαστική αντιπαράθεση με την εταιρία, η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών του 2005. Ήταν ένας απ τους παρακολουθουμένους που με την βοήθεια και την άμεση συνέργια της VODAFONE, τα στοιχεία του είχαν παραδοθεί στις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικάνικης κυβέρνησης.

Ας σημειώσουμε πως δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες δεν πρόκειται και δε θέλουν να κατανοήσουν την λειτουργία και τις αρχές μίας ανοιχτής συνέλευσης που δρα αμεσοδημοκρατικά, αντιεραρχικά, ισότιμα, χωρίς ηγέτες, εντολές και εξουσία.

Προσπερνώντας τα εγκλήματα της εταιρίας Vodafone και αντί να απολογείται η ίδια απέναντι στο δίκαιο, διώκει ποινικά ανθρώπους που αγωνίζονται για την ζωή, την αξιοπρέπεια, και την ελευθερία.

•ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ VODAFONE
•ΕΞΩ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΠ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
•ΑΜΕΣΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ
 .Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΥΚΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5-6-2013 ΩΡΑ 9.00π.μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *