Τι κάνουν τώρα;

Είναι φανερός ο λόγος που η φυλλάδα «Τα ΝΕΑ» ξέθαψε σήμερα απ’ το αρχείο της μια συνέντευξη που είχε δώσει πριν καιρό η Αλέκα Παπαρήγα στην ΝΕΤ και που μ’ αυτή η γ.γ προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις απολύσεις που έγιναν στην επιχείρηση του ΚΚΕ, «Τυποεκδοτική».

Σε κείμενο της, λοιπόν, που το τιτλοφορεί «”Κόκκινες” απολύσεις από το ΚΚΕ» και με υπότιτλο «Εργαζόµενοι αποπέµπονται από την Τυποεκδοτική στον βωµό του… καπιταλισµού», η εφημερίδα του ΔΟΛ κάνει εκτενή αναφορά στα όσα έχουν συμβεί στην «Τυποεκδοτική» για να μας πει με δυο λόγια ότι και το ΚΚΕ κάνει απολύσεις … λόγω κρίσης, στιγματίζοντας παράλληλα το ΠΑΜΕ που «καταγγέλλει τις απολύσεις οπουδήποτε γίνονται αλλά για την Τυποεκδοτική ούτε κουβέντα».

Δεν είναι φυσικά τυχαίο το δημοσίευμα και τα όσα αναφέρει. Από αύριο συνδικαλιστικά σωματεία έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία σε «Πήγασο» και ΔΟΛ, όπως επίσης 24ωρη απεργία σε
 Φωτοεκδοτική και στο συγκρότημα Τεγόπουλου. Διεκδικούν ανάκληση απολύσεων, ακύρωση των σχεδίων που έχουν οι εργοδοσίες για την συρρίκνωση του προσωπικού και πλήρη εφαρμογή των συμβάσεων εργασίας.

Πώς θα βγουν τώρα, μετά όσα έχουν προηγηθεί στην «Τυποεκδοτική», τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΚΚΕ, να κράξουν Ψυχάρη, Μπόμπολα, Τεγοπούλου και να καταγγείλουν ότι: «Η εργοδοσία πετάει τους εργαζόμενους στον δρόμο σα στυμµένες λεμονόκουπες, καλώντας τους να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα της κρίσης που δημιούργησαν τα υπερκέρδη του κεφαλαίου»;

__________________

Η ανακοίνωση της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών)

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφάσισε τη συμμετοχή των συντακτών στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η Ε.Π.Η.Ε.Α. στις εταιρείες των ομίλων ”ΠΗΓΑΣΟΣ” και ”Δ.Ο.Λ.”, από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου, έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 2 Οκτωβρίου 2010, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Μπροστά στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία θεωρεί τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο είδος στις κερδοσκοπικές επιδιώξεις της, οι εργαζόμενοι απαντούν ενωμένοι με δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία και στην αμοιβή της, αλλά και του δικαιώματος στην ενημέρωση, η οποία απαξιώνεται από τις συνεχιζόμενες απολύσεις των εργαζομένων σε αυτήν.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καλεί όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στα έντυπα και στα site του ”ΠΗΓΑΣΟΥ” και του ”Δ.Ο.Λ.”, να δώσουν δυναμικό ”παρών”, συμμετέχοντας ομαδικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις».

Η Ανακοίνωση της Ε.Σ.Π.Η.Τ. (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου)

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Π.Η.Τ., στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης των Ενώσεων στο χώρο των Μ.Μ.Ε. για τη δημιουργία κοινού αγωνιστικού μετώπου στις διεκδικήσεις των δημοσιογράφων και εν όψει των ραγδαίων εξελίξεων (απολύσεις, μείωση θέσεων εργασίας) που πραγματοποιούνται συνολικά στις εταιρείες ”Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.” και ”Πήγασος Εκδοτική Α.Ε.”, αποφάσισε ομόφωνα να συμπαρασταθεί στην 48ωρη απεργία που κήρυξαν η Ε.Π.Η.Ε.Α. και η Ε.Π.Π.Η.Τ. από 6.00 πμ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου έως 6.00 πμ του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου 2010 ζητώντας:
. Την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων.

. Την άμεση ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και

. Την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Π.Η.Τ. καλεί τα μέλη της που εργάζονται στις παραπάνω εταιρείες να συμμετάσχουν μαζικά στην πιο πάνω 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα ανεχτούν ουδεμία περαιτέρω παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας όσον αφορά στην τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ενδεχόμενη μείωση θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας»

2 απαντήσεις στο “Τι κάνουν τώρα;”

 1. MAZEYTHKAN KAΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛ…
  ΨΥΧΑΡΗΣ, ΚΑΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΜΗΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ…
  Κινητικότητα υπάρχει τώρα και στον ΔΟΛ. Περίπου 300 άτομα έχουν μπλοκάρει την είσοδο στα γραφεία του Οργανισμού χωρίς να δημιουργούν μέχρι στιγμής προβλήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστών προέρχονται από το ΠΑΜΕ όπως προκύπτει από το πανό που έχουν…
  αναρτήσει. Όπως μας ενημέρωσαν, τώρα στα γραφεία του Βήματος και των Νέων δεν υπάρχει κανένας δημοσιογράφος ή τεχνικός. Οι μόνοι που βρίσκονται εκεί από το πρωί είναι οι Ψυχάρης, Καψής και Μεμής…
  στις 11:27 FIMOTRO

 2. για το χθεσινοβραδινό θρίλερ στο ΔΟΛ, θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο mediablog και στις Τυπολογίες.

  Η απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε ΔΟΛ και Πήγασο είναι κενό γράμμα φυσικά, έτσι που τα 'χουν κάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *