Παρασκευή 31/5 Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από τους επιστρατευμένους κλάδους

 

images

Γράφει ο β.ariaditis  

Οι εργαζόμενοι των επιστρατευμένων κλάδων αποφάσισαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας   Παρασκευή 31 Μάιου ενάντια  στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας από την Τρικομματική κυβέρνηση του κεφαλαίου και της τρόικας.

Τα σωματεία  και οι ομοσπονδίες των κλάδων που δέχθηκαν την φασιστική επίθεση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης ( ΟΛΜΕ ,ΠΝΟ, Σωματείων Εργαζομένων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτροδηγών ΜΕΤΡΟ.)  καλούν σε συγκέντρωση στην που θα αρχίσει στις  19:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Ο αυταρχισμός η καταστολή και οι  χουντικές  επιστρατεύσεις στον κόσμο της εργασίας είναι το έσχατο και «αναγκαίο» μέτρο της κυβέρνησης του ολοκληρωτισμούς για να προλάβει και να ματαιώσει την ενιαία και συλλογική εργατική απάντηση της ανατροπής.

Πιστός σύμμαχος των σχεδίων της κυβέρνησης η εργοδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία που με την απροκάλυπτη στάση της,οδηγεί τους αγώνες σε αδιέξοδα την συνείδηση ων εργαζομένων στην εμπέδωση της ήττας και της αυτοκαταστροφής.

Με την προοπτική των αγώνων να γεννιέται έξω από  την μέγγενη του κυβερνητικού και του κομματικού συνδικαλισμού,είναι αναγκαίο το μέτωπο της κοινωνικής και πολιτικής ρήξης να δημιουργηθεί στην οριζόντια εργατική ενότητα των σωματείων,των συνελεύσεων και των επιτροπών αγώνα ,αφοπλίζοντας την προδοτικές ηγεσίες και τα κομματικά επιτελεία από τα διαπραγματευτικά ατού που τους προσφέρει το σύστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *