Δ.Ο.Λ. (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λουκέτου)

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι  παραλλαγή του Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, όπως πολύ εύστοχα αναφέρεται στην αφίσα των σωματείων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής και Θεσσαλονίκης και του Σωματείου των εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα.

Στις 3 του Σεπτέμβρη, ο ΔΟΛ ανακοίνωσε στυγνά στους 94 εργαζόμενους των Ελληνικών Γραμμάτων ότι κλείνει τον εκδοτικό οίκο και τους πετάει στο δρόμο. Την ίδια στιγμή, ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας κ. Ψυχάρης (το μεγάλο αφεντικό, ο αρχιερέας του αμαρτωλού συγκροτήματος, ο εκλεκτός του Αγίου όρους, κλπ., κλπ.) αγόραζε ποσοστό της τράπεζας FMPG.

Οι εργαζόμενοι από τότε είναι στο δρόμο. Αγωνίζονται να μη χάσουν τη δουλειά τους. Στις γενικές τους συνελεύσεις καθορίζουν την πορεία του αγώνα τους.

Να τι μας υπενθυμίζουν οι ίδιοι στην πρώτη ανακοίνωσή τους: «…Την επόμενη φορά που θα ακούσετε για την προσφορά του ΔΟΛ στον πολιτισμό, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το Μέγαρο Μουσικής ή θα ακούσετε από το Mega Channel για τις συγκινητικές πολιτιστικές χορηγίες  του ομίλου, θυμηθείτε τους 100 απολυμένους των «Ελληνικών Γραμμάτων» και τις οικογένειές τους. Ζητάμε την αλληλεγγύη όλου του εργατικού κινήματος και των ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού….».

Η αλληλεγγύη όλων μας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Πηγή: Περιοδικό “Ανάσα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *