Τρία χρόνια από την ισραηλινή επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας

36082 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα

Πέρασαν ήδη 3 χρόνια από την 31η Μάη 2010, όταν λίγο πριν το ξημέρωμα και ενώ ο Στόλος της Ελευθερίας έπλεε σε διεθνή ύδατα με προορισμό την Γάζα, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού ναυτικού πραγματοποίησαν πειρατική επιχείρηση στα πλοία του Στόλου, δολοφονώντας 9 συντρόφους και συναγωνιστές, τραυματίζοντας βαριά δεκάδες άλλους και συλλαμβάνοντας παράνομα όλους όσοι βρισκόντουσαν στα πλοία του στολίσκου. Λίγο αργότερα, εν μέσω βασανιστηρίων, δεν ντράπηκαν όχι μόνο να ληστέψουν τους επιβάτες, αλλά κατέστρεψαν όσο δημοσιογραφικό υλικό που κατάφεραν να εντοπίσουν με σκοπό να μην φτάσει η αλήθεια στον κόσμο και να παρουσιάσουν, όπως συνηθίζουν, την ψευδή τους προπαγάνδα τους.

38 Έλληνες, μέλη της Πρωτοβουλίας “Ένα Καράβι για τη Γάζα” συμμετείχαν στην διεθνή αποστολή και επέβαιναν στα πλοία “Ελεύθερη Μεσόγειος”, “Σφενδόνη”, αλλά και στο “Mavi Marmara”, όπου και έλαβαν χώρα οι δολοφονίες. Σημειωτέον πως μόλις πριν λίγους μήνες και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, καταφέραμε να απελευθερώσουμε τα δύο πλοία μας (“Ελεύθερη Μεσόγειος” και “Σφενδόνη” από την Χάϊφα όπου είχαν παράνομα κατασχεθεί).

Τρία χρόνια μετά δεν ξεχνάμε! Θυμόμαστε τους δολοφονημένους συντρόφους μας και συνεχίζουμε τον αγώνα, έως την στιγμή που κάποιο καράβι θα σπάσει μόνιμα τον απάνθρωπο ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας. Τρία χρόνια μετά δεν ξεχνάμε και δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε!

Στηρίζουμε το δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζουν ελεύθεροι στον τόπο τους και συμμετέχουμε στο νέο εγχείρημα του Στόλου της Ελευθερίας, την Κιβωτό της Γάζας, που θα επιχειρήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, από μέσα προς τα έξω τούτη τη φορά , μεταφέροντας φορτίο με προϊόντα που παράγει ο αδάμαστος αυτός λαός , δίνοντας σε όλους εμάς ελπίδα και αντλώντας από εμάς υποστήριξη και αλληλεγγύη.
 
  Νέο βίντεο για την επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά με καινούργιο υλικό και συνεντεύξεις. Από τη Laura Arau. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *