Ανύπαρκτοι οι «πάνθηρες», υπαρκτός ρατσισμός

image002 (20)→Με κοινή ανακοίνωσή τους οι αφρικανικές κοινότητες και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δηλώνουν πως δεν έχει περιέλθει στην αντίληψή τους μια τέτοια οργάνωση

Της Αντας Ψαρρά

Αναστάτωση προκάλεσε στις μεταναστευτικές κοινότητες το προχθεσινό ρεπορτάζ του Channel 4 για την «οργάνωση ομάδων αυτοάμυνας στην Αθήνα με την ονομασία Μαύροι Πάνθηρες». Το ρεπορτάζ βασίστηκε στη μαρτυρία ενός μετανάστη που ζει στην Ελλάδα και τον οποίο εντόπισε ο Βρετανός δημοσιογράφος μέσω facebook. Οι μεταναστευτικές οργανώσεις αντέδρασαν άμεσα εκδίδοντας την παρακάτω κοινή ανακοίνωση:

«Οι αφρικανικές κοινότητες και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δηλώνουν πως δεν έχει περιέλθει στην αντίληψή τους ούτε οργάνωση αλλά ούτε και μεμονωμένα άτομα που να προσδιορίζονται ως «Μαύροι Πάνθηρες», όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού «Channel 4″ (28/5/2013)».

Η «Εφ.Συν.» απευθύνθηκε στο κανάλι ζητώντας να συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Η ρητή και απόλυτη διάψευση αυτής της πληροφορίας δεν εμπόδισε τον βομβαρδισμό του Διαδικτύου με απειλητικά και ρατσιστικά σχόλια ανώνυμων επισκεπτών.

Ανεξάρτητα από τους προσωπικούς λόγους που οδήγησαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο σε τέτοιου τύπου «εξομολόγηση», ολόκληρο το ρεπορτάζ περιείχε τις επιθέσεις και τα πογκρόμ ενάντια στους απροστάτευτους μετανάστες που ζούνε στην Αθήνα από τα μέλη των ναζιστικών συμμοριών που επιτίθενται νύχτα ή μέρα στα θύματα με βάση κυρίως το χρώμα τους.

Το βέβαιο είναι ότι πουθενά και ποτέ κανείς δεν έχει αντιληφθεί την παραμικρή ύπαρξη και δράση μιας τέτοιας ομάδας και αυτό το βεβαιώνουν ακόμα και τα πιο «επίσημα χείλη», δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα χθες, όπως αποκάλυψε η Ενωση Μουσουλμάνων, εκτοξεύτηκε νέα ανώνυμη απειλή εναντίον τους με σημείωμα που ανέφερε συγκεκριμένα: «Εάν είναι Προβοκάτσια ή όχι θα το δείτε σε μερικές ημέρες που θα γ… εσείς οι Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα. Ολα είναι έτοιμα». Το κείμενο ήταν μεταφρασμένο και στα Αγγλικά και στα Αραβικά, ενώ παραδόθηκε αμέσως στην αντιρατσιστική υπηρεσία.

Η Μουσουλμανική Ενωση δήλωσε: «Μία ακόμη ευθεία απειλή κατά των Μουσουλμάνων δέχτηκε μόλις η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως έγινε στις 17 Μαΐου. Συγκεκριμένα, το σημερινό απειλητικό σημείωμα ενημερώνει τους Μουσουλμάνους ότι δεν πρόκειται περί προβοκάτσιας και ότι η απειλή είναι βάσιμη και θα δούμε απευθείας τα αποτελέσματα. Το σημείωμα που παρέλαβε άμεσα η αντιρατσιστική υπηρεσία του υπουργείου επιβεβαιώνει ότι το θρησκευτικό μίσος είναι εκείνο που οπλίζει τους αποστολείς και όχι το μεταναστευτικό ζήτημα της χώρας. Απευθύνεται στους Μουσουλμάνους της Ελλάδας επί λέξει. Είναι πλέον απροκάλυπτοι αν και ακόμη ανώνυμοι. Η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας, όπως πάντα, θα προβεί στα απαραίτητα νόμιμα μέσα και θα συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η τυφλή απειλή κατά πολιτών της Ελλάδας από άγνωστες ομάδες. Η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας δεν έχει σκοπό να εμπλακεί σε εγκληματικές συγκρούσεις που στόχο έχουν να καταστρέψουν τη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Αραβικού και Ισλαμικού κόσμου για κάποια βρώμικα πολιτικά συμφέροντα».

Οι μετανάστες τελικά δίνουν τις καθαρές ψύχραιμες απαντήσεις με ονοματεπώνυμα, σε αντίθεση με τα μισαλλόδοξα και ρατσιστικά ανώνυμα σχόλια των καθαρόαιμων παλικαράδων.

Εφημερίδα των Συντακτών, 31.5.2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *