Καληνύχτα Κεμάλ, Καλημέρα λογοκρισία (Βίντεο)

4Σε ρόλο ιεροεξεταστή του μεσαίωνα διευθύντρια σε δημοτικό σχολείο απαγόρευσε σε δασκάλα να διδάξει στους μαθητές της 5η τάξης το μελοποιημένο από τον Μάνο Χατζιδάκη, ποίημα του Νίκου Γκάτσου “Κεμάλ”. Αυτή η «εκπαιδευτικός», που μάλιστα προΐσταται σε σχολική μονάδα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι αυτό το τραγούδι προωθεί την «ισλαμική προπαγάνδα»!!!.

Τι να σχολιάσεις σ΄ αυτή την αντίδραση της διευθύντριας; Τον σκοταδισμό της; Ότι απαξιώνει δυο κεφάλαια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, όπως είναι ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Νίκος Γκάτσος;
‘Η μήπως την «εκπαιδευτική» της κουλτούρα όπως προκύπτει απ’ την περιγραφή του γεγονότος όπως το κάνει η «εγκαλούμενη» δασκάλα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Έπειτα με κάλεσε στο γραφείο της και, αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου, μου ανέλυσε για ποιους λόγους στο δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι, να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα» δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της.

 

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2660.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *